Oorzaken eenzaamheid

“Wat veroorzaakt eenzaamheid?”
Er zijn verschillende factoren die ertoe leiden dat individuen zich eenzaam voelen. De belangrijkste oorzaken van eenzaamheid zijn:

Erfelijkheid – Volgens John Cacioppo, “Eenzaamheid is ongeveer 50% erfelijk, maar dit betekent niet dat eenzaamheid wordt bepaald door genen. Wat erfelijk lijkt, is de intensiteit van de pijn die je voelt wanneer je je sociaal gesoleerd voelt. “Afhankelijk van hun genen, zullen sommige mensen meer pijn voelen of zichzelf meer als alleen beschouwen als ze geen contact meer hebben met anderen.
Milieu – Eenzaamheid wordt vaak veroorzaakt door iemands omgeving. Als je in een afgelegen gebied woont of onlangs naar een nieuwe locatie bent verhuisd, zijn ze gevoeliger voor eenzaamheid. Verder kan verhuizen naar een nieuw land of studeren in het buitenland, waar taal- of culturele barrires sociale interacties kunnen bemoeilijken, ertoe leiden dat mensen zich meer alleen voelen.
Omstandigheden – Pijnlijke levensomstandigheden, zoals echtscheiding of verlies, kunnen het gevoel van eenzaamheid vergroten.
Gedachten en attitudes – De manier waarop we over onszelf en de wereld om ons heen denken en voelen, kan ook eenzaamheid teweegbrengen.
Er zijn andere psychologische en ontwikkelingsfactoren die kunnen leiden tot alleen voelen. Zeer eenzame individuen rapporteren vaak:

Geschiedenis van misbruik
Vijandige / opdringerige of teruggetrokken / verkeerd opgevoede ouders
Ongeorganiseerde of angstige ambivalente hechtingsstijl en problemen met communicatie
Verinnerlijking van bovenliggende / gehechtheidsfiguren
Gevoelens van vijandigheid of hulpeloosheid

2. Wat zijn de belangrijkste oorzaken van alleen voelen?
Eenzaamheid gaat niet over alleen zijn. Elke introvert persoon kan je vertellen dat het absoluut mogelijk is om gelukkig te zijn, zelfs wanneer alleen.

Eenzaamheid is niet te wijten aan eenzaamheid. Het is een gemoedstoestand. Mensen worden eenzaam omdat ze verlangen naar menselijk contact, maar hun denkwijze laat hen niet in staat om contact te maken met mensen om hen heen.

Mensen die eenzaam zijn, voelen zich gesoleerd. Ze zitten misschien in een menigte mensen, maar ze hebben het gevoel dat ze geen verbinding met anderen kunnen maken.

Laat gevoelens van eenzaamheid los zonder lang genoeg met ze om te gaan, en het kan uit de hand lopen tot een volledige depressie. En zoals dit bericht aangeeft, neemt de depressie toe.

Eenzame beroepen

Advocaten, ingenieurs en wetenschappers zijn de eenzaamste beroepen.
Een studie van Harvard concludeerde dat advocaat zijn het eenzaamste beroep is, op de voet gevolgd door wetenschappers en ingenieurs. Het lijkt erop dat deze grote en lucratieve beroepen ook veel tijd vergen van gesoleerd te zijn van anderen en misschien niet de beste carrires zijn voor diegenen die lijden aan eenzaamheid en depressie.

In plaats daarvan willen degenen die worstelen met depressie en eenzaamheid een baan met een hoge mate van sociale interactie als onderdeel van de dagelijkse taakomschrijving. Sociaal werk, marketing en verkoop worden gezien als de minst eenzame beroepen.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?