Ontspullen met Marie Kondo

Marie Kondo

De Japanse Marie Kondo runt al jaren een populair bedrijf waarin zij mensen helpt hun huis (en daarmee hun leven) op orde te brengen. Ze heeft inmiddels lange wachtlijsten voor haar persoonlijke consult en daarom heeft ze in de loop van der jaren een aantal boeken geschreven. Een bestseller in Nederland is haar boek Opgeruimd!

Nu op Netflix

Maar goed nieuws voor iedereen die meer van haar wilt leren, sinds 1 januari heeft ze haar eigen serie op Netflix! Goede timing natuurlijk, met alle goede voornemens voor het nieuwe jaar. Wij waren in ieder geval getriggerd en hebben inmiddels een aantal afleveringen van haar gezien.

Wat is het voor serie?

Seizoen 1 bestaat uit 8 afleveringen met elk een eigen thema. Bijvoorbeeld hoe je in je huis ruimte kunt maken voor de komst van een baby, hoe je in een kleine woonruimte opbergruimte kunt creren of hoe je je huis weer terug kunt krijgen als de kinderen het huis uit zijn. Zo kun je kijken welke aflevering bij jou past (of gewoon lekker alles gaan bingewatchen).

Marie Kondo verdeeld spullen in 5 categorien:

  1. Kleding
  2. Boeken
  3. Papier
  4. Komono (keuken, badkamer, garage; eigenlijk al het overige)
  5. Spullen met emotionele waarde

Dit is haar vertrekpunt, erg leuk om te volgen. Hieronder delen wij de trailer, lijkt jou het leuk om deze serie te kijken?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?