Oma's Rijstpudding

Basisrecept voor rijstepudding (of rijstepap) volgens mijn oma.

  • 500 ml melk (gebruik volle melk!)
  • 100 g dessertrijst (of andere rijst met fijne korrel, zoals paprijst, risottorijst)
  • 1 vanillestokje
  • snufje zout
  • 2 el suiker

Schraap het merg uit het vanillestokje. Zet een pan met dikke bodem op het vuur (kleinste pit) en doe de melk, rijst, zout, merg en het vanille stokje zelf erin. Breng alles op laag vuur tegen de kook aan. Doe er vervolgens en deksel op het laat het 15 minuten doorsudderen totdat alle melk is opgenomen. De korrel moet zacht zijn, maar niet droog. Roer genoeg in de pan tijdens het kookproces, want het brand heel snel aan. Voeg als laatste twee eetlepels suiker toe en meng dit goed door de rijst. Haal het vanillestokje uit de pan en serveer de rijstepap in warme kommen.

En op dit basisrecept kun je echt eindeloos variren. Je kunt de suiker vervangen door honing, golden syrup, maple syrup etc. Of maak er een romige pap en schep wat slagroom erdoor heen! Alles kan! Mijn familie heeft al heel wat rijstepap gegeten en zo ook hun favorieten gekregen. Mijn oma is liefhebber van rijstepap met rozijnen, mijn vader houdt van kaneel en Hans en ik gaan voor de wat moderne versie: rijstepap met geraspte limoen met walnoten en hazelnoten! xx, Shifra

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?