Offline is the new luxury?

Ik heb het idee dat doseren en balans vinden het lastigste is wat er is in een welvaartscultuur. Of het nu gaat om het gebruik van social media, chocolade, koffie of wijn, het is altijd lastig maat te houden.

Altijd online

Daar doen we allemaal aan mee, zeker ik! Als blogger ben je veel online, het checken van je Instagram is net zo gewoon als je tandenpoetsen voordat je s ochtends de deur uit gaat. Je probeert continue connectie te maken met anderen die dezelfde passie hebben of die je bewondert. Het is ook tof als je veel likes scoort op je foto en je aantal volgers groeit.

Weet je wat ook heel tof is? Connectie te maken met iemand waar je echt om geeft. Aandacht voor elkaar, een luisterend oor zonder dat iemand met een schuinoog op zijn of haar telefoon kijkt. Met vrienden heb je misschien nog wel de beleefdheid je telefoon in je tas te laten. Kijk jij thuis ook wel eens liefdevoller naar je telefoon dan naar de persoon naast je op de bank?

Tijd voor elkaar

We leven in deze tijd, om een digitale detox te houden (ja daar is zelfs een term voor) vind ik ook een beetje overdreven. Goed voornemen: investeer dit jaar in momenten samen en dan bedoel ik cht samen. Met een kaarsje, drankje, wat lekkers en aandacht voor elkaar. Gelukkig hebben we de gave om met elkaar te praten, maak daar gebruik van! Zeg nou zelf, je partner is toch een stuk aaibaarder dan je telefoon?!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?