Gerike heeft een nieuwe vriendinnengroep via VriendinnenOnline. Samen hebben ze gezworen dat ze ‘nooit’ meer teruggaan naar de bank!
16 augustus 2022 

Gerike heeft een nieuwe vriendinnengroep via VriendinnenOnline. Samen hebben ze gezworen dat ze ‘nooit’ meer teruggaan naar de bank!

Samen met haar twee katten woont Gerike, een creatieve ziel die van geschiedenis en tuinieren houdt, in Veenendaal. Ze wilde haar vriendinnenkring vergroten en ontdekte VriendinnenOnline. Hier heeft ze drie maanden op gezeten en in die tijd heeft ze mooie nieuwe vriendschappen ontwikkelt. 

Hoe ben je op VriendinnenOnline te werk gegaan?

Allereerst zocht ik een leuke profielfoto uit en vond een subgroep op het forum genaamd ‘VriendinnenOnline Veenendaal- Wageningen’. Daar sloot ik me bij aan. Vervolgens ging ik profielen van de andere meiden checken en bij een online match stuurde ik een privéberichtje. Wat een feestje was het toen ik de eerste reactie kreeg van een ander lid! 

Daarna ben ik in een whatsappgroepje van Veenendaal- Wageningen beland en vanuit daar zijn we gaan afspreken. De eerste activiteit was met de groep bowlen en cocktails shaken. Superleuk! Ook sprak ik individueel af met één van de meiden uit deze groep. Samen gingen we een koffie to go halen en een wandeling maken. Daarna hebben we het contact onderhouden en spreken zo nu en dan af.

Hoe zagen jouw vriendschappen eruit voordat je op VriendinnenOnline terecht kwam?

Zelf kom ik uit een vrij strenggelovige omgeving en naarmate je volwassener wordt ga je andere keuzes maken in het leven. Ik wilde vriendinnen om mij heen die echt bij mij passen. Dan is het tijd om afscheid te nemen van bepaalde personen, met als gevolg dat je netwerk kleiner wordt. Het fijne hiervan is dat er dan ruimte ontstaat voor nieuwe vriendschappen die echt bij je passen. Het is belangrijk om mee te bewegen met je eigen veranderende behoeftes en daarin keuzes te maken die voor jou belangrijk zijn. Dit wil ik dan ook graag als tip meegeven aan meiden die zich in eenzelfde situatie bevinden. 

vriendin-strand

Is vriendschap iets wat je actief zoekt of iets wat je overkomt?

Vriendschap kan je overkomen wanneer je het niet zoekt, maar ook als je het juist wel zoekt. Als je verandering wilt dan is het belangrijk om in actie over te gaan. De eerste stap moet je zelf zetten en de rest volgt spontaan. In vriendschap is het van belang om jezelf te durven en mogen zijn.

Heb je ook momenten gehad dat je vriendinnen mistte?

Zeker; vooral tijdens weekenden, avonden en vakantieperiodes. Dat zijn de momenten dat je iets leuks wilt ondernemen en dan kan je je eenzaam voelen. Dit komt omdat je niet de juiste mensen om je heen hebt. Met de nieuwe connecties die ik heb gemaakt op VriendinnenOnline praat ik er ook over. Wij hebben het dan over het moment dat je alleen op de bank zit. Wij pakken dit soort zware topics aan met humor en zelfspot om het wat te verlichten. Wij hebben gezworen dat we nooit meer teruggaan naar de bank, wat er ook gebeurt, haha!’’ 

Zijn er verschillen en vergelijkingen in de nieuwe vriendschappen die je hebt opgebouwd?

De grootste overeenkomst is dat we allemaal op zoek zijn naar vriendschap. Dat is iets heel moois en het bindt! Daarnaast ben ik een kattenmens en heb ook vriendschappen gesloten met andere meiden die gek zijn op katten. De verschillen zitten bij ons in werk. Zelf werk ik parttime en andere meiden werken weer fulltime. Dit maakt echt geen verschil, want het gaat echt om de vriendschap. Vriendschap is de bindende factor!

vriendinnen-koningsdag

Wat voor soort tips zou jij geven aan meiden die zich aanmelden op VriendinnenOnline?

Zoek een leuke foto uit, wees proactief, beschrijf jezelf wie je echt bent en vooral ook waar je naar op zoek bent. Er zijn al heel wat groepjes die bestaan op het forum, kijk naar het aanbod en sluit je aan bij de groep die bij je past of maak een eigen groep. Stuur vooral actief berichtjes naar mensen en vergeet vooral niet om ervan te genieten! Het is zo’n leuke (online) reis waarin je ontdekt met wie je een klik hebt. 

Zou jij de website aanraden aan anderen?

Dat heb ik al gedaan haha! In mijn omgeving vraagt men ‘Wat ga je doen van het weekend?’. Dan vertel ik dat ik met meiden die ik heb ontmoet op VriendinnenOnline iets leuks ga doen. Er wordt dan gevraagd ‘Wat is VriendinnenOnline eigenlijk?’ dan leg ik het uit en dan vindt mijn omgeving dat zo’n leuk initiatief, dan zijn ze echt geïnteresseerd.

Wil jij nog meer ervaringen horen van Gerike? Kijk dan het hele interview in het filmpje hieronder!


Over de schrijver
Zana is een echte verbinder. Ze helpt leden om met elkaar in contact te komen en samen leuke activiteiten gaan ondernemen en organiseren. Het onderwerp ‘vriendschap’ is haar op het lijf geschreven en ze interviewt regelmatig vrouwen over dit mooie thema.
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?