Nieuwe vriendinnen na verhuizing: Hoe heb ik dat gedaan?
24 november 2021 

Nieuwe vriendinnen na verhuizing: Hoe heb ik dat gedaan?

Ik ben verhuisd. Na 12 jaar in de Amsterdamse Jordaan te hebben gewoond, woon ik sinds kort in Almere Poort. Ik ken de omgeving niet, ik ken de mensen niet; alles is nieuw.

Een groot deel van mijn sociale contacten wonen in Amsterdam en hoewel ik deze personen graag nog zie, zal de frequentie toch minder worden. Daarnaast is het altijd fijn om nieuwe mensen in de buurt te leren kennen. Maar hoe pak je zoiets aan? Omdat veel van onze leden met dezelfde dilemma zitten, deel ik graag vandaag met jullie hoe ik dit aangepakt hebt.

1. Ken ik iemand in de omgeving?

Allereerst ben ik gaan nadenken of er iemand is, die ik in mijn nieuwe woonplek ken. En toen bedacht ik ineens dat Jasper in Almere woont, hij was een klant van mijn vorige werk en hij verzorgde een photobooth op mijn bruiloft. Ik zocht contact op Instagram en hij vond het leuk om een keer een koffie te drinken. En 2 weken later zaten wij in de ochtend met een koffie in een cafeetje en na wat bijgepraat te hebben, tipte hij mij gelijk voor leuke plekken in de omgeving en nodigde hij me uit voor een eventje in Almere waar hij moest draaien. En later die ochtend kreeg ik van hem via de app nog een aantal leuke events toegestuurd.

Ik omarm dit soort uitnodigingen altijd met open armen omdat het een mooie ingang is om nieuwe mensen te leren kennen. Je weet dat er iemand is die je kent en via deze persoon kun je weer andere personen ontmoeten. Valt het tegen? Dan ben je zo weer thuis. Mijn advies, altijd gaan!

verhuisd-nieuwe-vrienden

2. De buren leren kennen

Onder het mom ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ leek het mij leuk om onze buren te leren kennen. Persoonlijk ben ik niet zo van een onbekende op de koffie uitnodigen, dat voelt voor mij een beetje formeel en daar voel ik me nooit zo senang bij. Dus besloten we (mijn vriend en ik) om een pop-up borrel te organiseren voor onze straat. Dan weet je gelijk wie het leuk vindt om spontaan af te spreken! 😉

We maakte een briefje met de volgende tekst en hebben deze een paar dagen voor aanvang bij de buren van ons blok (7 huizen) in de brievenbus gedaan.

___________________________________

Hey Buurtjes!

Het lijkt ons gezellig om een pop-up borrel met elkaar te doen! Er zijn veel nieuwe mensen in ons blok komen wonen en zo kunnen we -voor de inval van het koude najaar- elkaar met een hapje en een drankje even spreken!

Pop-up borrel


Vrijdag 17 september | tussen 17u – 19u | Straatkant

Je hoeft je niet aan- of af te melden, haak gewoon even aan voor een borreltje als je zin hebt. Als iedereen iets te drinken meeneemt, dan hebben we in ieder geval genoeg. Wij zullen voor snackjes zorgen.

Buurtjes buiten ons blok zijn natuurlijk ook welkom!

Groetjes (naam en huisnummer)

___________________________________

tekst-uitnodiging-buurtborrel

Buurtborrel organiseren, wat als er niemand komt?

Natuurlijk wisten we niet of er überhaupt iemand zou komen, dus dat was een beetje spannend. Tegelijkertijd was voor ons alles goed, we hadden er geen verwachtingen van. De insteek was, wij hebben onze hand uitgestoken en als deze niet aangenomen wordt dat is dat oke. Dan is het niet de juiste match. Sommige mensen zijn liever op zichzelf en wij proberen mensen te ontmoeten die op eenzelfde golflengte zitten.

Het tegendeel gebeurde, uiteindelijk zijn alle buren langsgekomen (1 buur was op vakantie) en nam iedereen in overvloed drankjes én hapjes mee. De hele tafel stond in no time vol. Om de verwachtingen te managen, hadden wij er een eindtijd aan gekoppeld (zodat mensen niet denken dat we een driegangen-menu gemaakt hebben haha). Uiteindelijk bleef tot 23:30u borrelen en het was reuze gezellig! Iedereen haalde steeds weer nieuw eten en drinken uit huis. Dan kwam vanuit huis 1 een pizza uit de oven, de ander had ineens loempia’s gemaakt en weer een ander watermeloenen gesneden. Het was echt een feestje!

verhuizen-nieuwe-buren

Diezelfde avond is er gelijk een whatsappgroep aangemaakt en zijn er allerlei leuke nieuwe ideeën ontstaan. Zo is het plan om een keer te gaan jeu de boulen op de baan achter ons blok, we willen een winter-bbq gaan doen en iemand heeft ons uitgenodigd om een keer te gaan sterrenkijken door de telescoop die zij hebben. In de appgroep zijn in de dagen daarna ook allerlei adresjes uitgewisseld en al die kleine dingen zorgen ervoor dat ik me steeds meer ‘thuis’ begin te voelen.

Na een paar weken heb ik in de groep nog gevraagd of er iemand van de dames het leuk vindt om af en toe een ommetje te wandelen. Alle vrouwen haakten aan en zo hebben we nog een whatsapp-groep die 'wandelclub' heet. Nu kunnen we regelmatig met elkaar een stukje lopen na het eten en zo heb ik gelijk al wat 'vriendinnen' in de buurt. Natuurlijk zijn dit niet gelijk diepgaande contacten, maar dat kun je ook niet verwachten. Vriendschap begint met een eerste oppervlakkige contact en het zou kunnen uitmonden in een goede vriendin mits de juiste klik er is. Dat hoeft niet perse, gewoon gezellige meiden in de omgeving is ook helemaal goed.

3. VriendinnenOnline

Tot slot ga ik op onze website kijken welke vrouwen er nog meer in de buurt wonen of welke groepjes er ontstaan zijn, waar ik een keer bij kan aansluiten. Het lijkt mij heel leuk om met andere meiden te gaan sporten of een terrasje te doen in het voorjaar.

tips-nieuwe-vriendinnen-maken

Nieuwe mensen leren kennen na verhuizing

Dit zijn eigenlijk de manieren waarop ik nieuwe mensen heb en ga leren kennen. Nieuwe vriendinnen maak je door allereerst nieuwe mensen te ontmoeten, zonder verwachtingen. Sluit aan bij initiatieven die in jouw omgeving ontstaan, bijvoorbeeld via jouw sportclub, via een buurthuis of via onze website. Ga erheen en kijk met wie je een klik hebt. Een gezellige middag of avond kan leiden tot nieuwe contacten, die uiteindelijk vriendinnen kunnen worden. Heb je het nog niet gevonden die keer? Probeer het dan opnieuw.

Nieuwe vriendinnen maken hoort bij het leven en is geen proces wat op een gegeven moment ‘afgerond’ is. Blijf altijd in beweging en in verbinding met andere mensen. Je weet nooit wat voor diepe vriendschap er kan ontstaan uit een toevallig contact. Hoe meer je je openstelt, hoe meer je gaat aantrekken. Dus initieer zelf ook leuke uitjes, ons forum is hier een perfecte gelegenheid voor. Hoe concreter, hoe beter. Eigenlijk zoals ik bij de buurborrel ook gedaan heb, zo weet iedereen waar zij ‘ja’ tegen zegt’. Bijvoorbeeld: “Wie gaat er zaterdag 11 december mee naar James Bond in de bioscoop in Utrecht?” 

Dit waren mijn tips! Hopelijk heb je er wat aan als je verhuisd bent of als je om welke reden dan ook nieuwe vriendinnen zoekt. Kijk ook eens op deze pagina hoe VriendinnenOnline werkt en of het iets voor je kan zijn. Happy Friendshipping!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?