Niet perfect is ook goed

We zijn er goed in om onszelf torenhoge eisen te stellen. Onszelf doelen te stellen die misschien (nog) helemaal niet reel zijn. We vergelijken onszelf met anderen. Want die ander heeft datgene bereikt wat misschien ook wel een wens van jou is. Een mooie baan, een nieuwe auto, de mooiste kleding volgens de laatste trends. Allemaal leuk en aardig, maar dit is enkel en alleen de buitenkant. Kijk eens goed naar jezelf. Ga er eens voor zitten en herinner jezelf wat je het afgelopen jaar (of jaren) hebt gedaan. Schrijf het voor jezelf eens op. Want wat je hebt bereikt, dat heb je enkel en alleen zelf gedaan. Alles op eigen kracht. Misschien met een beetje hulp, maar uiteindelijk ben jij degene die de stappen heeft gezet. Je mag hier trots op zijn.

Het is zo belangrijk dichtbij jezelf te blijven. Datgene te doen wat bij jou past. Wat jou gelukkig maakt. Wat jou een voldaan gevoel geeft. Wat jou energie geeft. Je zult merken, wanneer je handelingen doet die zo dichtbij jezelf liggen, kost het je niet eens zo heel veel meer moeite. Een uitdaging is ok, maar het moet wel leuk blijven. Doe wat goed voelt, doe het met hart en ziel. En geniet ervan. Wanneer je datgene wat je hebt gedaan onder de knie hebt, verleg je voor jezelf je grenzen. Stel je opnieuw je persoonlijke uitdaging. Dit gaat veelal vanzelf. Leg je eigen drempel niet te hoog. Aldoende leert men. Wees tevreden met datgene wat je hebt bereikt. Het hoeft immers niet allemaal perfect.

Wanneer je dit voor jezelf voor ogen houdt, houd je het leuk en draagbaar voor jezelf. Dat is toch goed? Perfect eigenlijk!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?