Niet met geld, maar met je kennis betalen.. zo doe je dat!
29 januari 2019 

Niet met geld, maar met je kennis betalen.. zo doe je dat!

Waar men vroeger drie kippen voor een koe ruilde gaan de meeste transacties al weer eeuwen lang met guldens, euro’s of ieder andere valuta. De afgelopen jaren is daar digitaal geld zoals de Bitcoin bijgekomen en kunnen we bijna betalingen doen met onze smartphone. Toch is ruilhandel niet helemaal verleden tijd. Alleen zal het nu meer over diensten gaan dan over de eerste levensbehoeften.

Handige uitkomst voor (beginnende) ondernemers

Voor een (beginnend) ondernemer kan het zelfs een uitkomst zijn. Je betaalt met een dienst of product en krijgt daar als je het goed regelt een andere dienst voor terug die jij ook kan gebruiken. Als talentvolle vrouw kun je je talent inzetten om een dienst terug te vragen. Dus stel dat je mooie foto’s nodig hebt maar zelf beter kan omgaan met een rekenmachine dan met een camera dan kan je een oproep doen voor een fotograaf in ruil voor financieel advies. Of jij ruilt je schrijfskills voor een social media plan. En ga zo maar door. De opties zijn immers eindeloos.

Zou het iets voor jou kunnen zijn?

Om zulke ruilacties in gang te zetten zijn er speciale pagina’s op bijvoorbeeld Facebook. Net als bij een andere verkoopsite doe je een oproep met jouw aanbod erbij vermeld en kan een geïnteresseerde reageren. Op deze manier krijg je niet alleen het gewenste product maar breid je ook je netwerk uit. En dat kan weer leiden tot meer opdrachtgevers, wat een nieuwe ruil in gang kan zetten. Maar gewoon geld factureren voor je dienst kan natuurlijk ook nog steeds. Zou jij werk verrichten als er iets anders dan geld tegenover staat?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?