Astrid en Ingrid: Na hun scheiding al 5 jaar beste vriendinnen via VriendinnenOnline
07 april 2024 

Astrid en Ingrid: Na hun scheiding al 5 jaar beste vriendinnen via VriendinnenOnline

In het Barista cafe in Hoofddorp ontmoette ik Astrid en Ingrid, twee super gezellige vijftigplussers die al jaren beste vriendinnen zijn. Het leuke hiervan, ze leerde elkaar na hun scheiding kennen op ons platform. Ze waren al honderduit aan het kletsen voordat ik binnenkwam en dat is niet meer opgehouden. Hun verhaal in een notendop.

Hoe is bij jullie de behoefte aan nieuwe vriendinnen ontstaan?

Ingrid: Ik was net gescheiden en dan besef je je ineens, ik heb helemaal geen sociaal netwerk. Ik had wel 1 goede vriendin, maar verder had ik niemand. Daardoor was ik wel in een dipje terechtgekomen, maar ik dacht wel.. als je iets wilt veranderen, dan moet je daarvoor gaan. Als je niks doet, dan gebeurt er niks. En ik vond het toch wel belangrijk om een sociale kring te gaan opbouwen en toen heb ik me bij VriendinnenOnline aangemeld.  

Astrid: Ik ben ongeveer 12 jaar geleden gescheiden en ik en mijn ex-man hadden een hele hechte vriendengroep, zo dacht ik. Maar toen we uit elkaar gingen, kozen ze allemaal partij voor hem. En ik had eigenlijk helemaal niemand meer. Ongeveer 6 jaar na mijn scheiding was ik met mijn moeder en jongste zoon een weekendje weg en toen dacht ik ineens: Ik ga een account aanmaken op VriendinnenOnline. Ik ben ook een vrij ongeduldig persoon dus ik heb hem direct aangemaakt en kreeg ook vrijwel meteen contact met Linda (een andere vriendin) en daarna met Ingrid. Dat had ik eigenlijk helemaal niet zo verwacht. En dat is eigenlijk altijd goed gebleven.

Hoe hebben jullie deze zoektocht ervaren?

Ingrid: Ik vond het proces op VriendinnenOnline een hele interessante leerschool. Je leert begrijpen waar je behoefte aan hebt, hoe andere mensen in elkaar zitten en je leert jezelf beter kennen. In het begin heb ik afgesproken met een aantal dames, waarbij de energie niet klopte. Als ik dan thuiskwam, dan was ik gewoon moe. Daar heb ik toen afscheid van genomen, gewoon eerlijk aangegeven dat we niet voldoende overeenkomsten hebben. 

In het begin dacht dat ik alle contacten moest vasthouden, gewoon uit een soort angst. Maar op een gegeven moment kwam ik in zo’n goede energie, dat ik veel beter voor mezelf kon kiezen. Ik was in mijn huwelijk altijd met anderen bezig, nu heb ik geleerd om voor mezelf te kiezen. Ja dat moet je echt leren. 

Astrid: In mijn huwelijk regelde mijn man ook alles, ik was echt een afhankelijk meisje. Nu weet ik alles wat ik moet weten, dat is ook een groeiproces. 

Jullie wisten niet direct dat jullie in hetzelfde vaarwater zaten, toch?

Astrid: Nee in het begin niet, maar na even kletsen kwamen we erachter hoeveel overeenkomsten we hadden. Het klikte gelijk. We hadden elkaar eerst op de app, hele lange appgesprekken en daarna zijn we gaan afspreken.  

Wat maakt jullie vriendschap bijzonder?

Ingrid: Ik zat er vanochtend nog over na te denken wat onze vriendschap zo uniek maakt, maar het gaat gewoon vanzelf. Het is niet geforceerd. We drinken allebei latte machiato en als we in een restaurant zitten, bestellen we eigenlijk bijna altijd hetzelfde. We worden ook steeds hechter met elkaar en we doen steeds meer dingen samen.

Astrid: We zien elkaar eigenlijk minimaal 1x per maand, we gaan ook heel vaak pubquizen en sinds 2 jaar gaan we ook echt met elkaar op vakantie. Dan gaan we naar Griekenland, dat is echt hartstikke gezellig. We hebben alweer geboekt voor september en staan al te popelen, we zijn net kleine kinderen wat dat betreft.

Je kan soms beter 1 of 2 hele goede vriendinnen hebben, dan een heleboel. Maar dat moet je ook leren. Het lijkt op social media of iedereen honderden vriendinnen heeft, maar dat is helemaal niet waar. En bovendien moet je toch ook nog tijd voor jezelf hebben?

Ingrid: Ik kan tegen jou dingen vertellen, die ik bij niemand anders kwijt kan. 

Astrid: Ja absoluut. En het is zo fijn dat een vriendschap je energie geeft en niet kost. En dat je jezelf kunt zijn.


Ingrid: "VriendinnenOnline werkt beter dan Tinder"


Wat vinden jullie leuk om samen te doen?

Astrid: Op vakantie gaan! Dan hebben we ook helemaal dezelfde behoeftes en ritme. Maar we laten elkaar ook vrij. Soms zit de 1 een boek te lezen en ligt de ander te dutten, soms gaan we ff lang een winkeltje om vervolgens op een terras te belanden en eind van de dag pas weer thuis te komen. Het eerste jaar sliepen we samen op 1 kamer, maar ik heb gezegd dat ik het ook wel lekker vind om mijn eigen kamer te hebben. Dat vond Ingrid eigenlijk ook wel een goed idee. En zo verloopt het allemaal heel ontspannen en natuurlijk. 

Ingrid: We voelen ruimte en we kunnen alles zeggen, maar dat hoeft niet. Ook de Corona periode heeft ons niet tegengehouden, wij zijn gewoon leuke dingen blijven doen binnen de regels. Bij iemand thuis afspreken en bijvoorbeeld eten laten bezorgen door een restaurant.

We zijn ook naar de Toppers geweest, dan gingen we voorafgaand leuke kleren kopen en afstemmen wat we aandeden. Helemaal vol in de glam en de glitters. 

De toppers is wel lekker gekkig, hebben jullie nog meer uitspattingen?

Astrid: Haha oeh, gaan we dit zeggen? Ach ja, kan ons het schelen. Wij vinden het heel leuk om samen TikTokjes te maken. Misschien is dat heel erg voor onze leeftijd, maar we vinden dat gewoon geweldig om te doen. 

Als afsluiter laten de dames enthousiast allerlei TikToks zien die ze gemaakt hebben en het is om te gieren. De gezelligheid spat er vanaf bij deze vriendinnen! Ik heb echt genoten om hun verhaal te horen en hun energie op te pikken. Wat een rijkdom!

 


Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?