Mijn  leven als digital nomad op Bali is geweldig en soms pijnlijk tegelijk
07 juni 2018 

Mijn leven als digital nomad op Bali is geweldig en soms pijnlijk tegelijk

Vanuit Bali werkt ze als digital nomad voor haar online coachingsbedrijf Blackbird Negotiations. Ze coacht vrouwen de strategieën om succesvol te onderhandelen over bijvoorbeeld hun salaris of prijsafspraken. Hoe perfect het ook klinkt, ook het leven als digital nomad gaat niet altijd van een leien dakje, daar kwam Merel gedurende haar periode in Bali wel achter. Vandaag deelt ze haar verhaal met ons.

Mijn stappen richting Bali

Toen ik in juni 2017 mijn corporate baan in Toronto vaarwel gezegd had, wilde ik meer mediteren, surfen en mijn bedrijf starten. Ik besloot een tijdje naar Bali te gaan en sinds oktober 2017 woon ik op dit mooie Indonesische eiland. Momenteel is het plan is om hier een jaar te blijven en daarna kijk ik weer verder.

Het leven op Bali is heerlijk, maar ik ben hier ook heen gekomen met een doel: ik wilde mijn bedrijf opbouwen en meer voldoening uit het leven halen. Ik werk nu halve dagen, dus het is wel luxe. Het lastigste aan op Bali wonen is om de juiste balans te vinden tussen werk en privé, want het kan namelijk elke dag feest zijn op Bali!

En toen kwam ik mezelf ineens flink tegen

Het klinkt fantastisch; zon, zee, surfen, lekker eten en halve dagen werken.. het perfecte leven. Dat zie je ook vooral terug op de Instagram accounts van digital nomads. En hoe mooi het hier ook is, toch vond ik het niet altijd even makkelijk. Ik ben mezelf gedurende deze maanden flink tegen gekomen.

Gelukkig heb ik gedurende deze periode steun gekregen van mijn mindfulness coach: Nadja van Osch, die ook op Bali woont. Door gesprekken met haar, mediteren, alleen zijn en uit je comfort zone gaan, leer je wat je echt wilt en daarnaast ook vooral wat je niet wilt. Ik heb relaties verbroken en beslissingen genomen die ik al een tijdje voor mij uitschoof. Na het maken van deze keuzes voelde ik mij naast verdrietig vooral opgelucht, dus ik wist dat ik de juiste beslissing(en) genomen had.

Ik ervoer de meest geweldige en meest pijnlijke momenten uit mijn leven

De afgelopen 8 maanden zijn de meest geweldige en meest pijnlijke momenten uit mijn leven geweest. Het is dus zeker niet van een leien dakje gegaan. Ik had dingen te verwerken en keuzes te maken. Dat is, net als voor andere mensen, niet altijd even makkelijk. Ook niet als je in de meest prachtige omgeving zit. Toch geloof ik dat het soms goed is om jezelf een spiegel voor te houden en geconfronteerd te worden. Het leven is een constant leerproces en je groeit vooral door je comfort zone te verlaten. Na regen komt zonneschijn, het is echt zo!

Tips

Voor vrouwen die ook op een bepaald moment of gebied vastlopen, zou ik echt willen adviseren om een fijne coach in handen te nemen. Met mijn mindfulness coach is er een wereld voor me open gegaan. Stel jezelf open en wees niet bang om je even rot te voelen, want daarna komen er veel betere tijden. Het zijn leermomenten die je nodig hebt om een stap verder te komen,

En nu?

Inmiddels ben ik al een tijdje bezig met het schrijven van mijn online cursus “Succesvol Onderhandelen” voor mijn bedrijf blackbirdnegotiations.com, maar ik wil mij daarnaast ook meer richten op het coachen van vrouwen die op het punt staan om grote veranderingen in hun leven aan te brengen. Zo coach ik sinds kort ook vrouwen die hun baan hebben opgezegd en graag digital nomad willen worden. Dit wil ik graag onder mijn naam merelvanderwouden.com doen. Genoeg om handen dus voorlopig!

Je kunt de avonturen van Merel op Bali ook volgen via haar Instagram @merelvanderwouden

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?