Samen met vriendinnen gaan winkelen
29 maart 2022 

Samen met vriendinnen gaan winkelen

Yes, eindelijk kan het weer… zonder gedoe shoppen met vriendinnen! Misschien wel de beste activiteit die we kunnen bedenken om samen te doen. Nou ja, op een gedeelde plek met borrelen en eten dan. Of gewoon een combinatie van die twee natuurlijk, best of both worlds!

Wij geven vandaag 5 goede tips om het beste uit de shopsessie met vriendinnen te halen!

1. Bedenk wat je nodig hebt

Hoe vaak loop je niet in de stad en kijk je naar kleding waarvan je eigenlijk al genoeg in je kast hebt hangen? En zo kom je weer thuis met een gekleurde blouse, terwijl je eigenlijk echt nog een bikini nodig hebt. Maar dat was je op het moment suprême even vergeten. Herkenbaar? Maak daarom vooraf een lijstje van de dingen die je echt nodig hebt, zo kun je gericht op zoek gaan.

2. Bepaal je budget

In het pashokje moet je vaak zo snel een keuze maken van alle items die je hebt meegenomen. Keuzestress alert! Het helpt vaak enorm als je vooraf je bepaald hebt hoeveel geld je voor een item wilt uitgeven. Dat scheelt bovendien ook weer onnodig passen.

3. Trek comfi kleding aan

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, zorg dat je goede onderkleding aan hebt voor je pas-sessies! Een mooie top met een lage hals is sowieso ideaal, dan kun je daar alles overheen aantrekken, ongeachte de grootte: een vrolijke blouse of een tuniek. En een neutrale broek zoals een spijkerbroek of zwarte broek is ook makkelijker dan een broek met een kleur of print. Maar denk ook aan schoenen die lekker zitten, zodat je de hele dag vol kunt houden!

4. Tijdig eten en drinken

Shoppen is leuk, maar de versnaperingen tussendoor zijn misschien nog wel beter. Zorg dat jullie op tijd lekker gaat zitten voor een hapje en een drankje. Dit is het moment dat je heerlijk kunt bijkletsen en even de tussentijdse aankopen kunt analyseren. Zo gezellig! En bovendien houd je zo ook jullie energielevel op peil en kunnen jullie daarna weer maximaal pieken.

5. Wees eerlijk

Voor de sfeer is het leuk om je vriendin complimenten te geven over haar geshopte outfit, maar het is nog beter om eerlijk te zijn. Geef haar gericht feedback en help haar met het maken van de keuzes. Staat die broek echt mooi of past hij eigenlijk niet mooi bij haar figuur? En heeft ze ineens een roze jasje aan, terwijl ze eigenlijk voor een beige wilde gaan? Help haar herinneren en laat haar een goede keus maken. Zo komen jullie beide thuis met aankomen die echt toppers zijn.


Veel shopplezier! 

Zoek jij nog andere activiteiten om te doen met vriendinnen? Wij geven je 40 ideeën!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?