Masturberen terwijl je een relatie hebt?
28 mei 2019 

Masturberen terwijl je een relatie hebt?

Van alle seks-onderwerpen waarop in onze maatschappij een taboe ligt, is masturbatie misschien wel een van de grootste verboden terreinen. En dat is jammer, want er is niks mis met masturberen ook niet als je een relatie hebt. Sterker nog, jullie gezamenlijke seksleven kan er juist van profiteren als beide partners regelmatig masturberen.

Ken je lichaam

Ten eerste helpt masturberen je om je eigen lichaam beter te leren kennen. Dat levert je nuttige kennis op voor als je vrijt met je partner: je kunt dan veel beter aangeven wat je fijn vindt. En reken maar dat je partner dat op prijs stelt: het is veel fijner als je een beetje hulp krijgt bij hoe je de ander nog lekkerder kunt beminnen dan wanneer je dat helemaal zelf moet uitzoeken. Maar hoe kun je je partner daar ooit bij helpen als je zelf niet goed weet hoe je je jezelf lekker verwent? Jullie seksleven wordt er alleen maar beter van als je je eigen lichaam goed leert kennen door te masturberen.

Meer zin in seks

Een ander pluspunt van solo-seks is dat het je zin in gezamenlijke seks kan vergroten. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar het heeft alles te maken met hoe seksualiteit werkt: seks zit voor een groot deel tussen onze oren. In een eerder artikel heb ik al eens uitgelegd dat je zin in seks kunt vergroten door je zintuigen vaker sexy informatie voor te schotelen en op een positieve manier bezig te zijn met seks. En masturberen is beslist hele sexy informatie voor je zintuigen en een hele positieve seks-ervaring Tenminste, als je er ronduit van durft te genieten. Zie masturberen als een fijne manier van jezelf verwennen en vergeet die opvoeding van handjes boven de dekens.

Gun het jezelf n je partner

Masturberen is iets heel natuurlijks, dus schaam je er nooit voor. Veroordeel een ander er ook niet om en denk niet dat je partner bij jou iets tekort komt als hij of zij masturbeert. Zeker vrouwen kunnen heel heftig reageren als ze ontdekken dat hun partner masturbeert: ben ik niet goed genoeg?! Onzin, de meeste mensen hebben op zn tijd behoefte aan solo-seks en dat zegt helemaal niets over de kwaliteit van de duo-seks (of trio-seks, maar dat is weer een ander onderwerp).

Dus dames, geniet van je eigen, intieme momentjes waarop je lekker kunt opgaan in je fantasien en je het precies zo kunt doen zoals jij het t allerlekkerst vindt. En gun je man hetzelfde, waarbij ook meespeelt dat mannen vaak meer behoefte hebben aan een ontlading omdat het voor hen een soort stress release is. Schaam je niet voor jullie individuele seksualiteit, maar geniet ervan. Daar wordt jullie gezamenlijke seksleven alleen maar beter van.

Samen solo-seksen

Tenslotte: ben je wat vrijer in je relatie en heb je voldoende zelfvertrouwen, dan kan het zelfs super opwindend zijn voor jullie allebei als je voor je partner met jezelf speelt. Mannen vinden het prachtig om te zien hoe een vrouw met zichzelf speelt en steken ondertussen misschien ook nog wat fijne kneepjes van je op, dus… veel plezier!


Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?