Marina Bellezza - Silvia Avallone
14 januari 2015 

Marina Bellezza - Silvia Avallone

Marina Bellezza doet haar naam eer aan: ze is beeldschoon en hard onderweg om zangeres te worden. Ze droomt ervan om succesvol te worden in de popmuziek en te vertrekken naar n van de grote steden. Ze woont namelijk in het noorden van dat Itali dat, net als zoveel plekken, is getroffen door de crisis. Ook Andrea probeert iets van zijn leven te maken. Hij werkt als bibliothecaris, studeerde filosofie en stapte over op een landbouwopleiding. Waar Marina juist wilt vertrekken, droomt Andrea ervan om terug te keren naar zijn roots en koeien te houden op de oude boerderij van zijn opa.

Beiden personages willen ontsnappen aan hun verleden. Marina heeft namelijk te maken met een alcoholische moeder en de net zo veel drinkende vriend. Daarnaast is haar vader nooit in beeld, tenzij hij iets van haar nodig heeft. Andrea’s vader is burgemeester en vind het leven van zijn jongste zoon maar niets, vooral niet tegenover dat van Andreas broer die met zijn vrouw in Amerika woont en voor de NASA werkt.

Al snel ontmoeten Marina en Andrea elkaar per toeval. Ooit waren ze elkaars jeugdliefdes en ook nu springt de vlam weer over, maar door de verschillende dromen blijf je jezelf als lezer afvragen hoe lang dit goed kan gaan.

Avallone is een getalenteerd vertelster. Ze beschrijft de liefdesrelatie tegenover het vervallen Itali waar de jongere generatie van weg wilt vluchten. Het knipperlichtgehalte van de relatie Andrea en Marina is groot, waardoor het verhaal af en toe langdradig aandoet, terwijl het tegelijkertijd de motivatie is om te blijven lezen. Want de grote vraag blijft: Hoe loopt het af met deze twee?

Schrijfster Silvia Avallone woont in Bologna en studeerde filosofie. Oorspronkelijk komt ze uit de regio die wordt beschreven in dit boek. Ze bracht eerder het boek Staal uit dat een groot succes werd.

Marina Bellezza

Marina Bellezza van Silvia Avallone is hier te koop als paperback voor 19,90 en hier als E-book voor 14,99

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?