Make-up kwasten reinigen

Ben jij geneigd om elke keer nieuwe make-up kwasten aan te schaffen? Dit is niet altijd nodig. Hoe maak je nou een make-up kwast schoon? Hieronder lees je welke stappen je kunt nemen om je make-up kwasten te reinigen!

Aanbrengen van make-up

Make-up kwasten zijn een must bij het opbrengen van make-up, maar het schoonmaken van de kwasten is net zo belangrijk. Vaak grijpen we naar een nieuwe kwast omdat we niet weten hoe we de kwasten op een goede (en snelle) manier kunnen schoonmaken. Toch is het allemaal niet zo moeilijk als verwacht en heb je jouw collectie aan kwasten in een mum van tijd schoongemaakt!

Stap 1: Voor de echte vieze kwasten

Niets is erger dan van die plakkerige, vol met foundation, kwasten die je het liefst met een grote boog in de prullenbak gooit. Toch zijn juist deze kwasten heel gemakkelijk schoon te maken. Doe een klein beetje olijfolie op een bordje en draai al roerend alle make-up resten uit de kwast. Je zult zien hoe gemakkelijk dit gaat.

Stap 2: Laat het maar schuimen!

Niet alle kwasten zitten natuurlijk helemaal vol met make-up resten, daarom hoef je deze dan ook niet in de olijfolie te doen. Het schoonmaken van een kwast kan heel gemakkelijk met een beetje vloeibare zeep. Doe de zeep op je hand en roer met de kwast door de zeep, hiermee haal je het meeste al weg. Even afspoelen en de kwast is bijna klaar voor gebruik! (Deze stap ook herhalen voor de vieze kwasten na het schoonmaken in de olijfolie)

Stap 3: Vergeet de restjes niet

De laatste stap zorgt ervoor dat de kwast klaar is voor gebruik. Een belangrijk gedeelte van de kwast ,waar we weinig aandacht aan besteden, zijn de handvatten. Doordat delen van de make-up ook op de handvatten komen mogen deze zeker niet worden vergeten! Het beste kun je de handvatten reinigen met een gedenatureerde alcohol, hiermee ontsmet en reinig je de kwasten.

In totaal duurt dit een paar minuten per setje kwasten, maar vergeet ze niet te laten drogen. Dit kun je bij voorkeur doen op een handdoek of op een stukje keukenpapier. Het reinigen van kwasten is het makkelijkste om ’s ochtends te doen, voordat je naar school of naar je werk gaat, hierdoor kunnen ze de hele dag goed drogen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?