Mager broodbeleg; dit kun je kiezen!
09 januari 2017 

Mager broodbeleg; dit kun je kiezen!

Wil je wat calorien besparen? Beleg dan eens je bammetje met wat anders dan kaas of worst. Beleg dan eens je broodje met de onderstaande voedingsmiddelen en je kan al tot 50 calorien per boterham besparen!

Cottage cheese met tomaat/komkommer
Eiwitrijk, wat betekend dat het goed zorgt voor een lang verzadigd gevoel. Beetje peper en zout en klaar

Kalkoen- of kipfilet
Zelfde verhaal als hierboven. Kalkoen- of kipfilet zit boordevol eiwitten en weinig vet. Je mag gerust 2-3 plakjes op je boterhammetje doen!

Gekookt eitje
Eieren zitten vol goede voedingsstoffen! Naast dat ze veel eiwitten en goede vetten bevatten, zijn ze ook rijk aan verschillende vitamines en mineralen. Reden genoeg om je broodje vaker te beleggen met een gekookt eitje.

Tonijn uit blik (op waterbasis)
Maak je eigen tonijnsalade door tonijn te mengen met een augurk, sjalotje, 1 eetlepel magere kwark en 1 theelepel mosterd. Breng het op smaak met peper en zout en je hebt een home made tonijnsalade!

20+ of 30+ kaas
Er is niets mis met het vertrouwde bammetje kaas. Kies dan wel voor de magere varianten zoals 20+ of 30+ kaas.

Rookvlees of rosbief
Deze twee vleeswaren zijn ook laag in calorien en vet. Daarnaast ook eiwitrijk, dus win-win!

Halvajam
Halvajam bevat een stuk minder suiker en calorien dan normale jam. Dus heb je trek in een zoete boterham, kies dan eens voor halvajam.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?