Lize Mast
11/25/2014
1 min
0

Maak zelf chocoladebonbons!

11/25/2014
1 min
0

Ben jij een chocoladeliefhebber? Of eerder een chocoholic? Dan heb je op het juiste artikel geklikt! Om bonbons te maken moet je chocolade temperen. Daardoor verandert de cacaoboter in stabiele vetkristallen en krijg je glanzende, krokante chocolade. Ideaal dus!

Temper je de chocolade niet, maar laat je die gewoon smelten? Dat krijg je een doffe, zachte chocolade en zijn je bonbons minder lekker.

Je kan chocolade temperen met een keukenthermometer, maar het kan ook zonder. Volg dit recept stap-voor-stap en je tovert in een mum van tijd overheerlijke bonbons op tafel!

Wat heb je nodig:

  • 100 g chocolade in callets of een reep chocolade in fijne stukken
  • Een warmtebestendige kom
  • Een pannenlikker
  • Flexibele siloconenvormpjes voor chocolade
Bereidingswijze:
  1. Giet de chocolade in de kom.
  2. Zet 20 secconde in een magnetron op 800/1000 Watt.
  3. Haal de kom eruit. Je kan zien dat de chocolade nu een beetje gesmolten is. Meng alles goed met een pannenlikker.
  4. Herhaal de eerste drie stappen totdat alle chocolade gesmolten is.
  5. Giet nu de chocolade in de vormpjes en strijk af met een vlak voorwerp. Zo krijgen je bonbons een vlakke ondergrond.
  6. Laat de chocolade stollen op een koele plaats. Na enkele minuten zijn jouw bonbons klaar.
  7. Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en serveer op een leuk dienblad of bordje.
    Makkelijk toch? Vergeet niet te delen!
Tips & Tricks:
  • Wanneer je het temperen onder de knie hebt, kan je eindeloos variren. Voeg bijvoorbeeld rozijnen, noten of nougatine toe aan het chocolademengsel.
  • Ben je op zoek naar leuke vormpjes voor het maken van bonbons? Niet alleen in gespecialiseerde kookwinkels, maar ook in gewone winkels kan je tal van goede vormpjes voor chocolade kopen. Je hoeft niet de duurste te kopen. Belangrijker is dat het flexibel materiaal is zodat je de bonbons er makkelijk uit kunt halen.

Op www.southandpepper.nl vind je nog meer leuke recepten!

Reacties
Categorieën