Maak je huis herfstklaar met deze voorbereidingstips
12 augustus 2018 

Maak je huis herfstklaar met deze voorbereidingstips

Ontlucht je verwarming

Zijn die tikkende geluiden in de verwarming zodra je hem in het koude seizoen weer voor het eerst aanzet herkenbaar? Deze geluiden ontstaan door lucht in de leidingen. Wees deze irritaties voor en ontlucht je verwarming voordat je deze weer nodig zult hebben. Het is niet alleen handig om van het tikkende geluid af te zijn, het scheelt je ook een hoop energieverspilling.

Scoor fijne woonaccessoires

Halverwege de zomer liggen de eerste wintercollecties in de winkel (o.a. Zara Home en H&M Home hebben een erg leuke herfst/winter ’18 collectie). Ideaal om alvast wat leuke kaarsen, plaids en fijne kussentjes in te slaan. Of loop eens bij de Hema of Action binnen voor wat grappig gadgets. Je huis kun je zo elk seizoen in een handomdraai een iets andere look geven. Verschuif eventueel wat meubels en je loopt zo een heel nieuw huis binnen!

Pleeg de nodige onderhoud aan je openhaard

Heb je een klassieke openhaard? Zorg dat je hem goed onderhoud zodat je er straks een winter lang van kan genieten en brandgevaar voorkomt. Maak hem goed schoon of boek op tijd een schoorsteenveger om je openhaard veilig en winterklaar te maken. Sla ook voldoende openhaardblokken via bijvoorbeeld Delangebv.nl in om lekker wat vuurtjes mee te stoken. Je kan het maar in huis hebben!

Voorkom energieverspilling

Voorkom dat je in de winter energie verspilt en neem je huis eens kritisch onder de loop. Waar kan je bijvoorbeeld het beste nog een tochtstrip plakken? Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil voor je energierekening betekenen.

Verven

Verven met 30 graden is geen slim idee, maar tijdens de iets minder warme, maar wel droge, dagen kun je perfect de nodige klusjes aanpakken. De buitenkant verven is net wat lekkerder met 18 graden dan wanneer het 8 graden is. En moet je binnenshuis aan de bak, dan kun je heerlijk alles doorluchten om de verflucht in een mum van tijd weer naar buiten te drijven!

Wat voor klusjes doe jij in deze periode?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?