Let's hygge: gezellig en comfortabel dit seizoen!
13 november 2017 

Let's hygge: gezellig en comfortabel dit seizoen!

De Denen staan erom bekend de gelukkigste mensen ter wereld zijn en ‘hygge’ kan daar misschien wel iets te maken mee hebben. Je vindt vandaag allerlei boeken over het concept ‘hygge’! Hygge is een levensstijl, die kort gezegd betekent dat je, je terug trekt uit een stressvol en druk leven in je veilige omgeving thuis. Hygge kan je het best vergelijken met het woord ‘gezellig’, een gevoel van warmte, veiligheid, comfort en onderdak. Je geniet van het moment zelf en je connectie met anderen. Je bent lief voor jezelf, je maakt het gezellig, je cocoont en je omringt je met goed gezelschap. Klinkt als het perfecte recept voor sombere en koude herfst- en winterdagen, toch?

Recept voor een hygge avond

Hier alvast het recept voor een hygge avond met vrienden of familie. Het is eigenlijk heel simpel en draait om de kern elementen van gezelligheid. Nodig een paar vrienden uit waarmee je een gezellige avond kan beleven. Maak je huis op en top cosy! Enkele tips: zorg voor veel kaarsen, want kaarsen maken elke omgeving net een tikkeltje knusser. Steek de haardvuur aan om het huis op een lekkere temperatuur te krijgen of voorzie je gezelschap van genoeg schapenvelletjes om de sfeer super gemoedelijk te maken! Je kan zelfs aan iedereen vragen om een dik paar sokken mee te nemen. Als je nog inspiratie voor je interieur nodig hebt, surf je het beste naar Pinterest en zoek je naar hygge. De mooiste en gezelligste interieurs zullen jouw hier inspiratie geven om jouw huis hygge-proof te maken.

lekker-eten

Wat eet je tijdens een hygge avond?

Aangezien alles om comfort en gezelligheid draait, is het belangrkijk dat je niet uren in de keuken staan, maar juist zorg dat je helemaal in het moment bent en gewoon mee kan genieten van het samenzijn met je vrienden. Koken terwijl je vrienden er zijn is dus niet heel hygge. Om het jezelf gemakkelijk te maken, kan je bijvoorbeeld op voorhand een heerlijke lasagne maken of een stoofpotje.

Het is natuurlijk ook altijd leuk om eten te voorzien dat je kan delen. Je kan bijvoorbeeld verschillende soorten quiche presenteren of lekkere verschillende tapas. Je kan ook altijd aan je vrienden vragen iets typisch ‘hygge’ mee te brengen, waarmee je ook alvast een extra gespreksonderwerp hebt! Achteraf heb je dan ook minder afwas en stress in de keuken, en dus meer quality time met je vrienden. Voorzie de avond van rustige of gezellige muziek op de achtergrond om de sfeer helemaal af te maken.

Liever een avondje alleen?

Geen zin om te hyggen met vrienden, maar liever zin een een knus avondje alleen? Wel, dat kan zeker! Je kent alle ingrediënten om je huis hygge proof te maken, dus dat zit al goed! Je kan er gerust een leuk boek bijnemen, een koffie zetten en genieten van een heerlijke herfstdag thuis! Blader in oude foto boeken, begin aan dat boek dat je al lang wou lezen of maak tijd voor een creatieve hobby!

Dit ‘hygge’ concept klinkt toch heerlijk? Share the love en maak er een heerlijk herfst-winterseizoen van! Laat dit dus geen trend zijn, maar een vaste gewoonte voor koudere dagen. Je zult zien dat het je kans op winterblues vermindert en je zorgen als sneeuw voor de zon zal smelten. Enjoy!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?