Krokantjes van Parmezaanse kaas en maanzaad
09 november 2015 

Krokantjes van Parmezaanse kaas en maanzaad

Bij een lekker gerecht hoort een heerlijk krokantje. Dat kan zoet, maar ook hartig zijn zoals deze met Parmezaanse kaas en maanzaad. Je kan ze serveren bij een soepje of bij een smeuge puree, een luchtige mousse of een crme. De koekjes brengen niet alleen maar meer smaak en structuur aan je gerecht, ze zien er ook leuk uit als topping. Leer hier hoe je de lekkere, hartige krokantjes maakt en dat met slechts twee ingredinten!

Porties: voor 10 krokantjes (afhankelijk hoe groot je ze maakt)
Bereidingstijd: 6 minuten

Wat heb je nodig?

 • 80 g Parmezaanse kaas (niet geraspt)
 • 2 tl maanzaad

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
 2. Rasp de Parmezaanse kaas.
 3. Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op.
 4. Leg er de geraspte kaas op in tien hoopjes. Let ook op dat je voldoende plaats laat tussen de hoopjes, want de kaas gaat nog smelten en uitdijen. Leg de geraspte kaas ook meteen in een bepaalde vorm. Je kan kiezen: in een rondje of een rechthoek, of een andere vorm naar keuze en dat past bij je gerecht.
 5. Strooi nu over de geraspte kaas wat maanzaad.
 6. Zet de bakplaat in het midden van de oven voor ongeveer vier minuten.
 7. De kaas begint langzaam te smelten. Haal ze er na vier minuten uit of als ze nog niet goudkleurig zijn, laat je ze nog even in de oven zitten.
 8. De kaas is nu nog slap. Het is belangrijk dat je de krokantjes op kamertemperatuur even laat afkoelen.
 9. Daarna kan je makkelijk met een spatel de krokantjes van het bakpapier afhalen. Wees wel voorzichtig, want ze kunnen snel breken omdat ze erg dun zijn.
 10. Serveer nu je krokantje bij je gerecht! Smakelijk!

Ontdek hier nog meer recepten van South & Pepper!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?