Juffrouw Holle: een sprookje voor de moderne vrouw
19 september 2014 

Juffrouw Holle: een sprookje voor de moderne vrouw

Olivia is een journaliste die tijdens haar studie droomde van de spannendste banen, daarentegen werkt ze nu bij ‘De borduurbode’ waar ze onder andere een berenpatroon schrijft en tips geeft over garen. Als dat nog niet erg genoeg is, heeft ze ook nog te maken met haar koudbloedige bazin Griselda. Zodoende rent Olivia iedere ochtend na een wild feestje het kantoor in, in de hoop nog op tijd te zijn.

Rikka is een studente en droomt van een carrire op het platteland. Ze houd zich altijd aan de regels, want Rikka heeft namelijk een duidelijk beeld van hoe je als mens moet leven. De studente kan dan ook niet overweg met haar huisgenote die overal lak aan lijkt te hebben en ze wordt gek van haar moeder die altijd alles beter weet.

Op een dag lezen beide dames dat ze kans maken op een stage op de biologische boerderij van Juffrouw Holle. Rikka kan haar geluk niet op en schrijft zich meteen in om ervaring op te doen als boerin. Olivia ziet de kans om twee maanden niet voor Griselda te hoeven werken en een paar kilo kwijt te raken. Terwijl Rikka met smart wacht, vergeet Olivia haar inschrijving en belandt tegen haar wil in op de boerderij van Juffrouw Holle.

Snel blijkt dat de stage niet is wat beide dames verwachtten. Zo irriteert Rikka zich mateloos dat ze koeienhoeven in een kleurtje moet lakken en wordt Olivia gek van een leven zonder smartphone. Juffrouw Holle heeft zo haar redenen voor haar aanpak: ze houdt er namelijk van om de kussens op te schudden. Stukje bij beetje komen de jonge vrouwen dichterbij zichzelf en misschien zelfs bij de liefde…

‘Juffrouw Holle’ is een boek dat lekker wegleest en je even stil laat staan bij onze moderne maatschappij. Je waant je even in een andere wereld waar je weg kunt dromen bij het rustige leven. Het leuke is dan ook dat aan het einde van dit sprookje nog een ‘deleted scene’ is toegevoegd en je kunt er alle recepten, yoga oefeningen en andere tips van juffrouw Holle terug vinden. Zo kun je na het lezen ook een sprookje van je eigen leven maken!

Boek

‘Juffrouw Holle’ is hier te koop voor 19,95

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?