Je tuin zomerproof maken met deze tips!
18 april 2017 

Je tuin zomerproof maken met deze tips!

Tuinmeubels

Als je aan een relaxte tuin denkt, denk je gelijk aan fijne tuinmeubels. Juist hele leuke hoekjes maken met veel kussens, een mooie grote hangmat of een gezellige grote eettafel waar je met z’n allen aan kunt zitten, zijn een echte musthave voor een zomerproof tuin. Heb je niet zoveel budget, dan kun je op bijvoorbeeld Marktplaats al heel veel leuke stoelen, banken en tafels vinden. Deze kun je helemaal eigen maken met kussens, plaids en andere decoratie.

Verlichting

Vaak wordt er niet bij stilgestaan hoe belangrijk de juiste buitenverlichting kan zijn en hoe licht kan bijdragen aan de juiste sfeer. Voor binnen hebben we vaak leuke schemerlampjes op de juiste plekken, terwijl we het licht buiten vaak puur functioneel toepassen. Zonde, want je kunt hier juist zoveel leuks mee doen!

Er zijn vele soorten tuinverlichting waar je aan kunt denken, zoals knusse lichtsnoeren die je ophangt tussen de bomen of aan een schutting, maar ook mooie grondspots die bijvoorbeeld een boom uitlichten of specifieke delen van je huis kunnen heel chique zijn.

Kleurrijke planten

Zodra de vorst uit de lucht is kun je de bloemetjes weer gaan buiten zetten. Wij zijn gek op groen en vinden het echt een aanwinst om je tuin vol te zetten met leuke planten. Vooral degene met frisse en kleurrijke kleuren zullen je een zomers gevoel geven!

Decoratie

De final touch geef je je tuin met leuke decoratie. Zie je tuin als een verlengstuk van je huis en besteed ook je aandacht aan de details. Wij hebben bijvoorbeeld via de kringloopwinkel een klein oud Perzisch tapijtje gekocht, die we op een zomerse dag buiten leggen, zo gezellig! Maar ook kaarsen, kussens, kleedjes, lampjes of je eigen mini moestuin zullen het verschil gaan maken. Fijne zomer!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?