Je huis een warme uitstraling geven met houten jaloezieen
14 december 2017 

Je huis een warme uitstraling geven met houten jaloezieen

Laat je inspireren

Om te weten wat je in huis als raamdecoratie wilt, is het handig om je eerst even goed te laten inspireren. Kijk bij anderen in huis wat zij hebben, bijvoorbeeld bij familie, vrienden, bij woonprogramma’s, interieurwinkels, tijdschriften of op Pinterest. Er zijn allerlei soorten en stijlen.

De kleur van het hout

Als je voor houten jaloezien kiest, heb je gelijk een natuurlijke sfeer en warme uitstraling in huis. Hout is er in diverse kleuren te krijgen, zorg ervoor dat de kleur die je kiest aansluit op de rest van je interieur. Hierdoor ontstaat er een eenheid en daarmee zullen de jaloezien opgaan in het totaalplaatje. Wij hebben nog een aantal tips voor je opgesomd over kleurgebruik in huis. Ga je voor licht hout, dan lijkt de kamer vaak iets ruimer terwijl donker hout juist weer een knusse sfeer geeft.

Dikke of dunne latjes?

Jaloezien van hout bestaan uit horizontale latjes, welke geheel naar wens dikker of dunner kunnen zijn. Ook dit stem je weer af met de rest van je interieur. Een dikkere lat is vaak wat stoerder en robuuster terwijl een dunne lat een verfijnde indruk wekt.

Isolerende werking

Wist je dat houten jaloezien een isolerende werking hebben? Je kunt namelijk zelf afstemmen hoe ver je de latjes open zet, dus afhankelijk daarvan valt er meer of minder licht naar binnen. Dit draagt ook bij aan hoeveel kou je binnen laat, want doordat de latjes in gesloten stand over elkaar vallen houden deze een extra gedeelte van de kou buiten. Ideaal want dat scheelt in de stookkosten!

Op maat gemaakt

Je kunt houten jaloezien op maat laten maken. Dat is erg handig, omdat er dan langs de zijkanten zo min mogelijk licht naar binnenkomt. Dus het is niet alleen mooi voor het totaalplaatje, maar ook nog eens extra fijn omdat het op die manier ook nog eens verduisterend werkt.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?