Je hond is je trouwste vriend; hoe kun je hem verwennen?
11 juli 2017 

Je hond is je trouwste vriend; hoe kun je hem verwennen?

Wandelen

Een hond kun je niet gelukkiger maken dan een lekker stuk te gaan wandelen. Pak een parkje of een ander gebied met veel groen in de buurt en neem de tijd om samen goed uit te waaien. Wil je het echt uitgebreid aanpakken, ga dan eens een dagje naar het strand of bos samen. Niet alleen goed voor je hond, maar ook voor jezelf.

Verzorging

Een hond is het gelukkigst als hij gezond is en goed in zijn vel zit. Daarom is het belangrijk dat je de hond goed verzorgt. Breng hem op tijd naar de dierenarts voor zijn controles of inentingen, verzorg zijn vacht en nagels (breng hem indien nodig naar de trimsalon) en houd zijn gebit in de gaten.

Voeding en lekkers

Honden worden -net als wij mensen- gelukkig van lekker eten. Dus als je een keertje wilt uitpakken of hem wilt verwennen omdat hij goed gedrag vertoont, dan kun je hem een lekker hondenkoekje geven. Je kunt hem ook als afwisseling op zijn eigen voeding een restje groente of aardappelen voeren, daar zijn ze vaak ook gek op.

Naast de extraatjes is het voor een hond ook belangrijke om goede voeding te kopen. Dat is beter voor zijn gezondheid en voor zijn ontlasting. Kwalitatieve merken zijn bijvoorbeeld Royal Canin of Pedigree. Deze merken hebben hun voeding aangepast aan de verschillende levensfases, rassen en grootten van honden. Voor elke hond iets op maat dus.

Speeltjes

Je trouwe viervoeter verwennen met een nieuw speeltje is ook altijd een succes. Er is zoveel te verkrijgen, je kunt het zo gek niet bedenken. Een bal vinden ze in veel gevallen helemaal leuk, maar ook een touw, kauwspeelgoed of attributen met geluid vallen meestal goed in de smaak. Kijk wat bij jouw hond goed past en trakteer hem op iets extra’s. Honden zijn gek op spelen en het is belangrijk om ze lekker bezig te houden. Zeker als jij zelf wat vaker van huis bent.

Quality time

Misschien nog wel het allerbelangrijkste is een stukje persoonlijke aandacht voor je hond. Neem hem even op schoot of kruip tegen hem aan (afhankelijk van de grootte van je hond natuurlijk) na een dag werken en geef hem een dikke knuffel en aai over zijn bol. Easy does it!

Wat doe jij om je hond te verwennen?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?