Jaloezie in je relatie; tips om hiermee om te gaan!
19 februari 2018 

Jaloezie in je relatie; tips om hiermee om te gaan!

Oorzaken jaloezie

Jaloezie kan meerdere oorzaken hebben, maar vaak komt het door onzekerheid. Doordat je zelf onzeker bent, vind je jezelf vaak niet leuk genoeg en je gaat er vanuit dat je partner er hetzelfde over denkt. Dus als hij eenmaal met andere vrouwen in aanraking komt, is de keus snel gemaakt.. zo denk je zelf.

Naast onzekerheid kunnen ook gebeurtenissen uit het verleden kunnen er toe leiden dat je erg jaloers bent. Zo kan een ex van jou of bijvoorbeeld je vader een keer vreemdgegaan zijn, waardoor jij feitelijk een vertrouwensbreuk hebt opgelopen. Het kan goed zijn dat dit blijft spelen in een volgende relatie, je vertrouwen is immers beschadigd.

Tips hoe je om kunt gaan met jaloezie

  1. Onthoud dat je vriend voor jou gekozen heeft en dat is niet zonder reden, hij vindt je dus zeker leuk!
  2. Dus wees blij met jezelf en stop met vergelijken. Jij bent zoals je bent en daarom is hij op jou gevallen.
  3. Probeer ook te achterhalen waarom je jaloers bent en of je dit eventueel kan veranderen.
  4. Niemand is perfect, andere vrouwen dus ook zeker niet.
  5. Voordat je je partner confronteert met je jaloezie, zou je het beter eerst kunnen bespreken met je beste vriendin of zus. Zij kunnen misschien beter in schatten of je terecht geïrriteerd bent of dat je je geen zorgen hoeft te maken.
  6. Heb het leuk met elkaar. Als jij namelijk een leuke vrouw bent voor je partner, dan zal hij nooit in de verleiding komen om aandacht buiten de deur te zoeken.

Heb je het gevoel dat deze tips je niet verder kunnen helpen en wil je wel graag je jaloezie onder controle krijgen? Zoek dan naar professionele hulp. Succes!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?