Italiaanse Christmas apero
23 december 2014 

Italiaanse Christmas apero

Haren netjes in model, check! Strak kerstjurkje aan, check! Perfecte make-up op je gezicht, check! Je bent er helemaal klaar voor om in stijl je gasten te ontvangen en de mooie kerstdagen samen te vieren. En hoe kun je beter starten door bij aankomst een heerlijk Italiaans aperitiefje te schenken.

Ingrediënten

 • Prosecco
 • Aperol Spritz
 • Bruisend water
 • Granaatappelpitjes
 • Een halve limoen
 • Witte basterdsuiker

Zo maak je het!

 1. Giet wat witte basterdsuiker in een diepe kom. Wrijf nu met de limoen over de buitenkant van de rand van het glas. Ongeveer 2 cm is voldoende! Doop nu de rand van het glas in de diepe kom met suiker. Zo! Jouw glas heeft nu een feestelijke sneeuwlaag.
 2. Giet nu 3 delen prosecco, 2 delen Aperol Spritz en 1 deel bruisend water in je glas. Niet mengen! Anders vervliegen de bubbels!
 3. Voeg als laatste nog wat granaatappelpitjes toe en serveer meteen. Salute!

5 Tips & Tricks

 1. Maak het aperitiefje niet op voorhand klaar. De bubbels van de prosecco en het bruisend water zullen vervliegen en dat is zonde! De glazen kan je wel al op voorhand voorzien van een suikerlaagje.
 2. Zet de prosecco, Aperol Spritz en het bruisend water een uur voor het serveren in de koelkast.
 3. Kies een mooi champagneglas. Deze glazen zijn meestal gemaakt van dun glas en nemen daardoor snel de temperatuur van de mousserende wijn over. En omdat de glazen ook lang en smal zijn, blijven de bubbels er beter in bewaard.
 4. Zorg dat je alle glazen op een mooi dienblad serveert, want dan krijgt iedereen op hetzelfde moment een glas en hoef je niet een paar keer heen en weer te huppelen.
 5. Heeft iedereen een glas? Mooi zo! Hef het glas en wens iedereen mooie kerstdagen toe. Kom op, niet verlegen zijn! The stage is yours! Vergeet niet op het eind “Salute!” te zeggen, want dat betekent “Gezondheid!” in het Italiaans.

Nog meer tips om kerstmis te vieren in Italiaanse stijl? Check dan South & Pepper!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?