Huidverzorging; hoe pak je dat goed aan?
27 juni 2017 

Huidverzorging; hoe pak je dat goed aan?

Dagcrème, waarop letten?

Als je een dagcrème gaat kopen zijn er een aantal ingrediënten die je er wel in wilt hebben (o.a. antioxidanten, collageen, plantaardige oliën) en een aantal die je juist wilt vermijden (o.a. parfum, alcohol, roze/blauw/groen gekleurde crèmes). Ook kun je beter dagcrème uit een pompflacon gebruiken dan uit een potje. Wanneer er namelijk zuurstof bij je crème komt, verliezen antioxidanten -de stoffen die goed zijn voor je huid- hun werking. Bovendien is het minder hygiënisch om elke keer met je vingers door je dagcrème te gaan.

Je gezicht beschermen tegen de zon

Als de zon schijnt is het belangrijk om je goed in te smeren, dit moet elke 2 uur. Ook als je al bruin bent. Vaak denken we dat het dan niet meer nodig is, maar je kunt je bruine huid vergelijken met ongeveer factor 4. Dat is dus helemaal niks. Een goede factor om te gebruiken is 30, dat wordt over het algemeen ook door dermatologen aangeraden. Smeer royaal en blijf herhalen. Zeker als je uit het water komt. Zonnebrand die waterproof of waterresistent is, bieden wel bescherming in het water, maar blijven niet zitten.

Je gezicht reinigen

Voor een goede conditie van je huid is het ook belangrijk om je gezicht dagelijks grondig te reinigen. Je kunt je gezicht dagelijks wassen met een facewash, bij voorkeur met lauw water. Dit is het beste voor je huid. Na het wassen moet je je gezicht goed afspoelen om geen resten te laten zitten. Dit verstopt de poriën, waardoor je huid uitgedroogd raakt. Smeer je huid na het wassen in met een dag- of nachtcrème wanneer de huid nog vochtig is, zodat het optimaal geabsorbeerd wordt.

SMPL Skin

Er is een nieuwe lijn 100% natuurlijk huidverzorging op de markt gekomen; zonder parfum of overbodige ingrediënten. Bovendien is dit product helemaal groen en test het niet op dieren. Precies wat wij belangrijk vinden! Wij mochten de cleansing cream en konjac sponge van SMPL testen.

De spons moet je eerst nat maken, zodat hij zich helemaal met water kan vullen. Vervolgens maak je kleine cirkels over je gezicht en nek, waardoor je de huid reinigt en de bloedcirculatie stimuleert. Je hoeft hiervoor geen extra reiniging te gebruiken.

Wij hebben wel eerst ons gezicht gereinigd met de reinigingscrème en een wattenschijfje, zodat we ook de make-up alvast konden verwijderen. Wat een heerlijk spul is dat!

Na de reiniging met de crème en het sponsje, was de huid zo ontzettend zacht en dus ook helemaal schoon. Perfect. Echt een heerlijk klein momentje voor jezelf, terwijl je ook zo klaar bent. Wetende dat je hiermee op een natuurlijke manier voor je huid én de wereld om je heen zorgt, vinden wij het een aanrader.

Deze producten zijn verkrijgbaar op de website en in diverse conceptstores.

smpl-skin-producten

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?