Hoe je lelijke potjes en flesjes kunt wegwerken in je badkamer of keuken
27 juli 2020 

Hoe je lelijke potjes en flesjes kunt wegwerken in je badkamer of keuken

Kies voor hout of rvs

Veel plastic en gekleurde items kun je vervangen door bijvoorbeeld hout of rvs. Deze zijn meestal veel duurzamer en daarnaast staan ze ook nog eens mooi. Ook zorgt het voor een rustige uitstraling door de eenheid in kleur en materiaalgebruik. Denk aan houten een afwasborstel, borsteltje, zeephouder etc. Wist je dat je de borstel van een houten afwasborstel zelfs kunt vervangen? Hoe handig is dat!

Producten die je in rvs kunt kopen zijn bijvoorbeeld een zeefje, maatbeker, trechter en ga zo maar door. Tip: deze mooie en handige producten hebben in overvloed bij de Dille & Kamille. Wat een heerlijke winkel is dat! In de badkamer kan je veel flessen en bakjes vervangen door te kiezen voor duurzame herbruikbare opties, zoals herbruikbare wattenschijfjes of shampoo/zeepbars in plaats van flessen. Duurzaam en ook nog goed voor de look van je badkamer.

Zelf vullen van glazen flessen en potten

Tegenwoordig zijn er steeds meer natuurlijke varianten van zeep en schoonmaakmiddelen te koop. Alleen de verpakkingen zijn nog steeds niet echt heel mooi, toch? Een goede optie is om zelf glazen flesjes en potten te kopen of te bewaren en die te vullen. Kies voor transparant glas of juist mooie bruine flesjes. Met een pompje erbij en leuke plakletters (zelf maken met een lettertang of labelmaker) met de tekst soap, dishes of hands maak je je eigen unieke en duurzame item.

Zelf bewaar ik veel potten van bijvoorbeeld soep of saus, die ik vervolgens gebruik voor noten, pasta, rijst etc.. Ik let dan wel even op de vorm van de pot en of de deksel een beetje mooi is, dus neutraal zonder merknaam.

Hoe houd jij je keuken en badkamer mooi en duurzaam? Of vind je dat helemaal niet zo belangrijk? Ik ben in ieder geval benieuwd naar jullie tips en handigheidjes!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen