Hoe creëer je een originele en eigen babykamer?
24 mei 2020 

Hoe creëer je een originele en eigen babykamer?

Een originele en eigen babykamer creëren die echt bij je past kan door het mixen van verschillende stijlen. Benieuwd naar de tips, lees dan gauw verder!

Familiewieg

Gelukkig had mijn moeder mijn oude rotan wieg bewaard. Zo mooi! Uiteraard kreeg die een plekje in de kamer. De oude bekleding heb ik eraf gehaald en met een nieuw matrasje was hij weer klaar voor gebruik. Ondertussen staat er een tweedehands Stokke bedje, want meneer was na een paar maanden al uit de cosleeper en de familiewieg gegroeid. Ik vond de wieg 10 keer leuker staan, maarja daar had mijn baby geen boodschap aan.

Wastafelmeubel wordt commode

Het oude wastafelmeubel – houten kastje met marmeren blad – kocht ik ooit via marktplaats. Ik had toen het plan om hem wit te schilderen, maar wat ben ik blij dat ik dat nooit heb gedaan! Dit kastje stond in de woonkamer, maar moest daar weg om plek te maken voor de nieuwe eettafel en kastjes/bank – zie vorig blog. Dus bedacht ik dat we het kastje wel konden gebruiken als commode. Omdat hij te laag was heb ik een tussenstuk van mdf gemaakt met twee vakken. Het marmeren blad zit los, dus het nieuwe deel met twee grote vakken kan er tussen zonder het bestaande kastje aan te passen. Dit deel zorgt ook nog eens voor extra opbergruimte. Ideaal toch!?

Plankjes en haakjes

In een babykamer wil je natuurlijk graag de leukste items, zoals dat ene mooie boekje neerzetten of dat lieve jasje ophangen. Daarom koos ik voor de welbekende (Ikea) wandrekjes. Eigenlijk voor in de keuken, maar dus ook perfect voor in een babykamer. Als je de plankjes op z'n kop ophangt kan je er zelfs nog wat leuke kleding aan ophangen. Ook heb ik de haakjes die ik meenam uit Bali bevestigd aan de commode en kast. Leuk en ook nog eens super handig voor kleding, accessoires, hydrofiele doeken of kleine speeltjes.

Wat kocht ik nieuw?

Zoals je kunt lezen heb ik dus weinig nieuw gekocht. Om sfeer en knusheid te creëren heb ik wel wat dingen gekocht, zoals het blauwe hemeltje, de vlaggetjes, linnen gordijnen (als afscherming voor de bestaande open kledingkast) en het wollen vloerkleedje. Ook zijn de plankjes, kratjes etc. ook nieuw. Mijn tip om een persoonlijk en origineel eigen kamertje te creëren is om vintage (bijv. een familiewieg of oud houten speelgoed) te combineren met eigentijdse items en fijne accessoires toe te voegen. En kijk ook juist bij gewone (niet baby) woonwinkels, webshops, kringloop of op de familie zolder. Je zult zien, dan oogt de kamer veel minder standaard!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?