Het roer om: Van verpleegster naar detoxvakanties organiseren in Portugal
05 februari 2017 

Het roer om: Van verpleegster naar detoxvakanties organiseren in Portugal

Mirjam heeft eigenlijk haar hele leven in de zorg gewerkt. Van oorsprong is ze verpleegkundige en later heeft ze ook als zorgmanager in verschillende sectoren van de zorg gewerkt. Tot ze op een dag vast liep in haar werk als leidinggevende: “Ik was niet meer happy, kon niet meer achter de visie van de organisatie staan, het werk kostte me veel energie en ik had er geen plezier meer in.” Ze deelt met ons haar verhaal over deze opvallende carrire switch.

Zoektocht

Nadat ik merkte dat mijn werk teveel energie kostte, besloot ik te gaan uitzoeken wat ik precies wilde en waar ik weer plezier en uitdaging in kon gaan vinden. Dat bleek een lange weg te gaan: Eerst ging ik op zoek naar een andere functie in de zorg en ik heb ook wel gesolliciteerd op bepaalde functies. Tijdens die zoektocht ben ik in de Algarve terecht gekomen toen ik zelf op detoxvakantie was. Dat beviel me zo goed dat ik ter plekke bedacht: Dat ga ik zelf doen!”

De eerste stappen

Vervolgens ben ik me gaan verdiepen in het onderwerp, er meer over gaan lezen, een opleiding gaan volgen en gaan onderzoeken of mensen er interesse in zouden hebben. Ik heb het eerst kleinschalig aangepakt, in eerste instantie alleen met een nieuwsbrief om te kijken of mensen naar Portugal wilden komen. Je kunt het wel in je hoofd hebben, maar je moet kijken of het ook in de praktijk werkt.

Die eerste detoxweken die ik organiseerde waren zo leuk en gaaf en toen is balletje gaan rollen. Ik maakte een flyer, een website en een promofilm en nu zit ik een aantal maanden per jaar in de Algarve. Inmiddels organiseer en begeleid ik sinds een paar jaar detoxvakanties, dit worden ook wel ‘sapvastvakanties’ genoemd. Het leukste aan mijn werk vind ik om op deze geweldige plek in de Algarve te zijn en mensen los van hun dagelijkse sleur in een andere omgeving te coachen en begeleiden en vooral ook in beweging te zetten.

Heb je tips voor andere vrouwen die een carrire switch overwegen?

Luister naar je eigen gevoel, ga doen wat je echt leuk vindt en waar je veel energie van krijgt. Je bent vaak op zoek naar een baan, een bepaalde functie of vacature, maar je kunt zelf ook iets creren. Maak zelf een combinatie maken van de werkzaamheden die bij jou passen. En ga vooral in gesprek met mensen over je plannen.

Wil je nog meer weten over Mirjam en/of sapvasten in de Algarve kijk dan hier. Van dit interview is ook een filmpje gemaakt, deze kun je hier bekijken. Heb je vragen of inspireert dit verhaal je? Laat dan hieronder een reactie achter!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?