Het lekkerste Italiaanse lunchbroodje
13 januari 2016 

Het lekkerste Italiaanse lunchbroodje

Ben je dol op de smaken van Itali? Dan zal dit broodje zeker in de smaak vallen.
Beleg een ciabattabroodje met zelfgemaakte basilicumboter,buffelmozzarella en tomaat. Deze lekkere smaken passen heerlijk bij elkaar en de kans is groot dat het binnenkort jouw favoriete meeneemlunch wordt naar school of naar het werk.

Porties: 1 belegd ciabattabroodje
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingredinten:

  • 20-tal verse basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g roomboter op kamertemperatuur
  • 1 tl zeezout
  • 1 ciabattabroodje
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 tomaat
  • Snufje zwarte peper
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el extra vierge olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Pureer de basilicumblaadjes en de knoflook in een blender.
  2. Meng daarna met een mixer de roomboter samen met de gepureerde basilicumblaadjes, de knoflook en 1 tl zeezout gedurende 5 minuten. De roomboter wordt zacht en alle ingredinten mengen zich.
  3. Snijd een ciabattabroodje doormidden en bestrijk met de basilicumboter.
  4. Snijd de tomaat en de buffelmozzarella in plakjes en beleg er de ciabattabroodjes mee.
  5. Kruid af met nog een snufje zwarte peper.
  6. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan en verdeel ze over de broodjes.
  7. Druppel nog wat extra vierge olijfolie over de broodjes en klaar!
Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?