Ben je dol op de smaken van Itali? Dan zal dit broodje zeker in de smaak vallen.
Beleg een ciabattabroodje met zelfgemaakte basilicumboter,buffelmozzarella en tomaat. Deze lekkere smaken passen heerlijk bij elkaar en de kans is groot dat het binnenkort jouw favoriete meeneemlunch wordt naar school of naar het werk.
Porties: 1 belegd ciabattabroodje
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingredinten:
- 20-tal verse basilicumblaadjes
- 1 teentje knoflook
- 30 g roomboter op kamertemperatuur
- 1 tl zeezout
- 1 ciabattabroodje
- 1 bol buffelmozzarella
- 1 tomaat
- Snufje zwarte peper
- 2 el pijnboompitten
- 1 el extra vierge olijfolie
Bereidingswijze:
- Pureer de basilicumblaadjes en de knoflook in een blender.
- Meng daarna met een mixer de roomboter samen met de gepureerde basilicumblaadjes, de knoflook en 1 tl zeezout gedurende 5 minuten. De roomboter wordt zacht en alle ingredinten mengen zich.
- Snijd een ciabattabroodje doormidden en bestrijk met de basilicumboter.
- Snijd de tomaat en de buffelmozzarella in plakjes en beleg er de ciabattabroodjes mee.
- Kruid af met nog een snufje zwarte peper.
- Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan en verdeel ze over de broodjes.
- Druppel nog wat extra vierge olijfolie over de broodjes en klaar!