Havermout-pannenkoeken met honing en banaan
15 oktober 2017 

Havermout-pannenkoeken met honing en banaan

Sinds ik deze heerlijke traktaties heb ontdekt staan ze bij ons bijna ieder weekend op tafel. Het idee voor havermoutpannenkoeken ontstond door een recept voor gezonde muffins, waarin de bloem wordt vervangen door havermout. En dus leek het me leuk om een keer te experimenteren met pannenkoeken! Het resultaat was precies zoals ik hoopte: deze pannenkoeken geven je de stevige bodem van een groot bord havermout, en het krokante van een pannenkoek. De banaan en honing maken het heerlijk zoet, en met een snufje kaneel, een beetje kwark of vers fruit (blauwe bessen bijvoorbeeld) zet je met weinig moeite een heerlijk n gezond ontbijt op tafel.

Over dit lekkere recept

Dit recept is voor een flinke stapel pannenkoeken waar je met vier tot zes personen van kan eten. Je kan ze ook prima in de koelkast bewaren zodat je ze de dag erna alleen nog hoeft op te warmen. Dit ontbijt is uitermate voedzaam, heel simpel te bereiden (alles gaat in de blender, de enige kleine tijdsinvestering is het bakken) en het mooie is dat je pas uren later weer honger hebt (door de trage suikers in de havermout behoud je langer een verzadigd gevoel). Ik bak veel in kokosolie, deze olie is uitermate geschikt voor het bakken van pannenkoeken doordat het niet oxideert en zijn voedingswaarde niet verliest bij hoge temperaturen.

benodigdheden havermout pannenkoeken.jpg

Ingredinten:

  • 140 gram havermoutvlokken
  • 2 eetlepels honing + extra voor over de pannenkoeken
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • kokosolie om in te bakken (andere olie of boter kan ook)
  • 2 rijpe bananen + 1 extra in plakjes om te serveren
  • evt. kaneel en kwark voor bij de pannenkoeken

Bereiding:

  1. Doe de havermoutvlokken, honing, bakpoeder, ei, melk en de twee bananen in een blender en mix gedurende 1 minuut tot een egaal mengsel

  2. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten staan zodat de havermoutvlokken kunnen uitzetten

  3. Laat een koekenpan flink heet worden en doe er een scheutje kokosolie in. Doe een schep van het pannenkoekenbeslag in de pan. Het zijn Amerikaanse pancakes en moeten dus kleine, dikke pannenkoekjes worden. Bak totdat ze goudbruin zijn en het beslag op is

  4. Serveer de pannenkoeken met plakjes banaan, extra honing, evt. een snuf kaneel en een schepje kwark

Havermoet pannenkoeken met banaan.jpg
Bon apptit!!!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen