Goede vriendin gaat scheiden; zo kun je haar goed helpen
13 april 2018 

Goede vriendin gaat scheiden; zo kun je haar goed helpen

Luisteren

Vertel haar dat zij het allerbelangrijkste is. Op dit moment moet zij alleen aan zichzelf denken en aan helemaal niemand anders. Help haar om goed voor zichzelf te blijven zorgen, bijvoorbeeld om voor of bij haar te koken of haar uit te nodigen op het eten bij jou thuis. Laat ze haar huis en uiterlijk versloffen en komt ze te weinig buiten? Zorg dan dat jullie dit samen doen; zet een muziekje aan, gooi de ramen open en haal boodschappen in huis. Het zal haar vast goed doen.

Ook is de kans is groot dat ze honderd keer hetzelfde verhaal vertelt of dezelfde vragen de revue passeren, maar geef haar hier alle ruime voor. Een luisterend oor is op dit moment het allerbelangrijkste, zonder dat ze daarbij veroordeeld wordt of zichzelf moet verdedigen.

Neem haar mee op pad

Verras je vriendin met een dagje of weekendje weg. Even in een andere omgeving zijn helpt altijd om je gedachten te verzetten. Zij zal zeker nog toegeven aan haar verdriet, maar dit is niet erg. Hier zijn jullie juist vriendinnen voor. Wij geven je als tip om haar te verrassen met een activiteit waarbij ze even verlost is van haar telefoon. Dus ga bijvoorbeeld een dagje naar de sauna of lekker wandelen over het strand of bos. Dan hoeft ze ook niet om het halfuur op haar telefoon te kijken of ze een berichtje van hem heeft.

De nieuwe ik

Als je merkt dat je vriendin haar ex een beetje meer begint los te laten, zorg er dan voor dat ze helemaal happy is met haar nieuwe ik. Ga samen met haar inkopen doen voor haar huis of voor haar garderobe. Nieuwe spullen, nieuwe kleding of een nieuwe look geven nieuwe energie en dat is precies wat zij nodig heeft. Ze gaat weer stralen en dat mag iedereen zien. Geef haar de tip om op haar social media pagina’s haar profielfoto te veranderen. Zo kan ze haar nieuwe ik tonen en daar krijgt ze vast positieve reacties op die haar weer goed zullen doen!

Heb jij nog een tip hoe je een verdrietige vriendin kunt helpen? Laat het in een reactie hieronder weten.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?