Goede terugnemens

Rond oud & nieuw is het weer zover. Iedereen begint na te denken over zijn goede voornemens van het volgende jaar. “Ik zou toch eigenlijk wat meer moeten gaan sporten volgend jaar.” “Dit jaar ga ik echt stoppen met roken. “Allemaal voornemens die vaak in de eerste maand al worden verbroken. Als je er zo tegenaan kijkt, dan is het eigenlijk erg deprimerend. Zo lijkt het net of we nooit iets bereiken, want we falen in al onze goede voornemens.

Wat gebeurt er als we terugkijken naar het jaar dat is geweest. Wat was 2014 voor een jaar? Waarschijnlijk heb je begin 2014 ook goede voornemens bedacht. En zijn ze ook uitgekomen? Misschien wel, misschien niet. Als we wat verder gaan kijken, dan merken we dat we onbewust heel veel kunnen bereiken in een jaar. Je hebt eindelijk weer een baan gevonden. Je bent gepromoveerd op je werk. Je bent voor het eerst moeder geworden en je hebt al heel veel nieuwe dingen geleerd sinds de bevalling. Dit zijn niet de voornemens die wij elk jaar bedenken, maar dit zijn wel rele dingen die wij daadwerkelijk bereiken.

De wereld waar we nu in leven streeft naar perfectie. We moeten stoppen met roken en we moeten afvallen. Dit zijn alleen doelen die vaak veel te hoog gegrepen zijn. In dat opzicht kunnen we dus alleen maar falen. Een leven waarin je het gevoel hebt dat je altijd faalt, moet verschrikkelijk zijn. Kies ervoor om het dit jaar anders te doen. Kijk op 31 december eens terug met je ouders, je vriend, je vriendin naar het jaar 2014. Wat hebben jullie bereikt, geleerd en waarin zijn jullie gegroeid. Sporten, afvallen en stoppen met roken komt volgend jaar wel. Wees eerst trots op de dingen die jij in 2014 hebt bereikt!

Wat heb jij bereikt in 2014?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?