Geen motivatie om aan de slag te gaan? Zo maak je zin!
28 augustus 2018 

Geen motivatie om aan de slag te gaan? Zo maak je zin!

Neem de tijd

Probeer jezelf niet te pushen als het even niet lukt, doe eerst een andere klus en kom hier later op terug. Als je teveel met Ik moet dit afmaken in je hoofd zit dan ben je al gestrest voordat je goed en wel begonnen bent. Daarnaast is het ook belangrijk om genoeg rust en ontspanning in te plannen. Schrijf daarom duidelijk in je agenda wanneer je de deur uit gaat om bijvoorbeeld lekker te lunchen of even een blokje om en houd je hier ook aan.

Alle begin is moeilijk

Wees je ervan bewust dat je niet de enige bent die weleens vast zit. Het is dus ook niet erg om dit toe te geven. Blijft het lastig om te beginnen? Schrijf dan duidelijk op wat je eigenlijk wilt bereiken met deze klus, daaruit blijkt wat er in moet zitten en zo kom je op ideen voor de uitvoering.

Het monster dat de deadline heet

Laat je niet teveel afleiden door de deadline, als je lekker bezig bent ben je zomaar klaar en houdt je misschien zelfs tijd over. Mocht het toch niet lukken, schroom dan niet om meer tijd voor de klus te vragen. Iedereen verkiest immers kwaliteit boven afgeraffeld werk.

Denk aan de beloning

Zorg dat er altijd iets te verdienen is aan het einde van die lastige werkdag. Als dit niet is in de vorm van een financile beloning van je baas of opdrachtgever, zorg dan zelf voor iets extras. Misschien houd je van koken dus kun je daar al naar uit kijken, of heb je s avonds iets leuks gepland.

Uiteindelijk zit het vooral in je eigen hoofd dus moet je ook zelf die knop omzetten. Maar dat kan jij, aan het werk en knallen maar!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?