Ga eens schat zoeken!

Het heeft natuurlijk een hippere naam, namelijk geocaching. Op basis van gegeven cordinaten ga je op zoek naar een cach (schat).

Een cache kan normaal formaat hebben. Dan moet je denken aan een tupperware doosje of een brandveilige box. Deze zijn nog redelijk gemakkelijk te vinden en vooral leuk voor als je net begint. Want niets is zo frustrerend als onverrichte zaken thuiskomen.

Als je wat geoefender bent, kun je micro-caches gaan zoeken. Dat is het maatje reageerbuisje of kleiner. Die kunnen op plekjes worden verstopt waar je ze niet zo snel verwacht. Ga met die gedachte ook zoeken; kijk daar waar je het niet verwacht. Leuke opdracht h, dat verwacht je niet!

Wij hebben er wel eens eentje gevonden onder een bruggetje over een sloot. De cache zat met een magneet tegen het staal geplakt. Kleine kokertjes of hele kleine doosjes zien we vaker. En serieus, er zijn blijkbaar nog kokertjes van fotorolletjes in omloop! Die kom je ook met regelmaat tegen.

Nog een stapje verder is de multicache. Dan wordt het pas echt puzzelen!

Je krijgt de eerste cordinaat cadeau. Zodra je op deze plek gearriveerd bent, krijg je een opdracht. Tel het aantal bouten in het bankje om maar een voorbeeld te geven. Het antwoord hierop is dan een deel van de laatste cordinaat, waar je de cache kunt vinden.

De opdrachten zijn vaak lastiger dan ik het nu voorspiegel. En als je rgens een foutje maakt, is het bijna niet meer mogelijk om aan de eindcordinaat te komen.

Voor de stadsmensen onder ons liggen er caches in steden verstopt. Het leuke is, dat een cache je soms op plekjes brengt waar je normaal niet snel zal komen. Zelfs in mijn eigen stadje heb ik dat ervaren.

In de bossen en natuurgebieden zijn er ook heel veel te vinden. En ga je op vakantie naar het buitenland? Geen probleem, de hele wereld doet er aan mee.

Het vinden van de caches is het doel. De uitdaging om te vinden wat iemand anders goed verstopt denkt te hebben. Je schrijft je naam in het boekje wat bij de cache verstopt zit en logt de cache online als gevonden (direct of bij thuiskomst).

Je zult ook speeltjes en snuisterijen tegenkomen. Anderen laten dit achter, met de bedoeling dat je er iets uithaalt en er iets nieuws in doet. Dat fenomeen heb ik zelf nooit zo begrepen en daar doen we dus ook weinig aan mee. Het is geen verplichting, maar maakt het wel leuk als je met kinderen aan het geocachen bent.

Geocaching is schat zoeken, spoorzoekertje en puzzelen ineen. En dat allemaal terwijl je heerlijk in de buitenlucht bezig bent!

(Je hebt er een gps of smartphone voor nodig.)

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?