Ga de uitdaging aan

Iedere ochtend wordt je wakker en heb je weer dezelfde dag als gisteren voor de boeg. Ontbijten, werken of naar school en als je thuis komt koken, schoonmaken en ga zo nog maar even door. Dit noemen we ook wel de sleur van het leven, boring dus!

Daag jezelf uit


Als er iets in het leven belangrijk is, is het jezelf blijven uitdagen. Dit kan je doen door een dagelijkse uitdaging of een uitdaging op langere termijn. Een ding is zeker: Jij moet in actie komen om die uitdaging met jezelf aan te gaan! Dagelijkse uitdagingen die je met jezelf aangaat zijn prima en zullen je waarschijnlijk een boost geven die je een paar uur vasthoudt, maar een uitdaging op langere termijn, dat geeft pas echt voldoening! Beloon jezelf voor elke stap die je maakt, elke stap is weer een stap dichter bij jouw doel.

Stel jezelf een doel voor


Je doel waar je naartoe werkt is voor iedereen verschillend. Misschien stel je jezelf het doelom twee keer per week te gaan sporten en gezonder te gaan leven of wil je eens iets doen aan dat gat in je hand. Misschien heb je door werk of omstandigheden je familie of relatie te weinig aandacht gegeven en wil je hierin de komende tijd meer tijd voor vrij maken. Het belangrijkste is dat jij jezelf echt een uitdaging geeft die jou op het lijf geschreven staat.

Samen sterk


Jezelf uitdagen is niet zomaar iets. Er is een grote kans dat je dagelijks leven wordt omgegooid. Dit is niet altijd even makkelijk. Daarom is het fijn als je hierin een lotgenoot kunt vinden. Ga samen met een vriendin een uitdaging aan die jullie op het lijf geschreven staat. Een ander voordeel van dit samen doen is dat je elkaar kunt motiveren.

Tips


Stel jezelf voordat je begint de volgende vragen:

  • Wil ik dit echt? Als je het niet echt wil zal je waarschijnlijk al snel afhaken.
  • Wat is de reden waarom ik dit doe? Hang deze reden boven je bed, op de koelkast, kledingkast etc. Zo herinner jij jezelf waarom je in godsnaam ook alweer bent begonnen als het even niet zo lekker gaat.
  • Heb je er zin in? Een positieve start is het halve werk!
  • Beloof jij jezelf dat je 100% inzet zult tonen? Want waar een wil is, is een weg.

Ga jij een challenge aan met jezelf? Zo ja, wat voor een?

Succes!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?