Even kijken: Dit filmpje met een prachtige levensles
07 januari 2018 

Even kijken: Dit filmpje met een prachtige levensles

Filmpje met prachtige boodschap van Alan Watts

De Engelse filosoof Alan Watts laat ons een video zien waarin hij uitlegt hoe de Westerse samenleving is opgebouwd en dat we altijd maar bezig zijn met plannen en voorspellen van de toekomst. We moeten volgens hem zoveel mogelijk proberen terug te keren in het hier en nu, om zoveel mogelijk te kunnen genieten en nu te kunnen bereiken.

Het voordeel van in het hier en nu leven

Het leven in het hier en nu heeft als grote voordeel dat je je alleen druk maakt om wat er daadwerkelijk nu gebeurt en niet wat er eventueel in de toekomst staat te gebeuren of wat je in het verleden hebt meegemaakt. Dingen die je hebt meegemaakt, kun je niet meer veranderen en teveel bezig zijn met de toekomst is een illusie, want wie zegt dat je dat echt gaat meemaken? Kijk even mee wat Alan Watts hierover te zeggen heeft.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?