Een nieuw jaar, een schone lei!
04 januari 2017 

Een nieuw jaar, een schone lei!

Vroeger was ik ook zo sceptisch. Tegenwoordig ben ik een stuk milder en voelde 2 januari voor mij ook als een schone lei. 2 januari ja, want op 1 januari was ik niet voor rede vatbaar. (Lees: onder een deken op de bank met m’n ogen dicht. Totdat het tijd was om weer naar bed te gaan.)

Mijn goede voornemens

Dus wat zijn mijn goede voornemens? Ik heb niet per se een lijstje opgesteld. Maar ik heb wel besloten enkele dingen anders te gaan doen. Zo heb ik me voorgenomen om dingen meer los te laten. Minder ergernis, meer liefde. Een grotere focus leggen op de dingen die me gelukkig maken, en de negatieve dingen minder toe te laten. Ik denk niet dat dat een hele uitdaging is. Ik ben er het afgelopen jaar al naartoe gegroeid. Ik zit lekkerder in m’n vel, zowel mentaal als fysiek, en ik heb minder de neiging om alle negatieve dingen het wereld wijde web op te slingeren.

Hey, I’m still me

Laatst hoorde ik (via via, uiteraard) het commentaar dat mensen de nuchtere Rotterdamse Margo misten. Hey, I’m still me: alleen sta ik minder gefrustreerd in het leven. Ik heb het naar m’n zin, met alles! Ergernissen leg ik naast me neer, ik haal energie uit vrienden, familie en werk. Kortom, de leuke dingen! Cliche, maar oh zo waar.

Door met afvallen

En wat nog meer? Uiteraard ga ik door met afvallen. In 2016 ben ik in totaal 9 kilo kwijt geraakt. Mijn doel was 10 kilo, maar dat bleek net niet haalbaar. En ik vind het niet eens heel erg: ik ga hoe dan ook 9 kilo lichter 2017 in. En ik heb het gevoel dat ik dit jaar wel mijn einddoel ga halen. De kerstdagen hebben geen + op de weegschaal veroorzaakt – na Oud en Nieuw heb ik nog niet op de weegschaal durven staan 😉

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?