Educatief speelgoed: Je kind speelt zichzelf slimmer
05 november 2016 

Educatief speelgoed: Je kind speelt zichzelf slimmer

Wat is educatief speelgoed?

Spelen is voor je kinderen ontspannend, maar ze leren er ook veel van. Fabrikanten hebben daarom educatief speelgoed ontwikkelt: spelletjes speciaal gericht op het stimuleren van de ontwikkeling van je kind. Op deze manier kun je op een leuke manier de capaciteiten van je kinderen bevorderen.

Wat is belangrijk bij het kiezen van educatief speelgoed?

educatief-speelgoed-Fischertechnik

Omdat spelen vooral bedoeld is om te ontspannen, is het belangrijk dat de spelletjes leuk zijn. Daarom moeten ze niet alleen gericht zijn op leren, maar op slim spelen. Denk bijvoorbeeld aan memorie: het belangrijkste is dat jullie plezier hebben, daarna komt het geheugen trainen.

Ook moeten spelletjes zo lang mogelijk interessant blijven. Zijn er bijvoorbeeld meerdere moeilijkheidsgraden? Kun je op verschillende manieren oefenen met dezelfde vaardigheid? Door variatie in het spel blijft het interessant, leuk én leerzaam.

Tevens moet je letten op de leeftijd en de ontwikkelingsfase van jouw kind. Een ingewikkeld bordspel voor een 3 jarige gaat niet werken. Als jouw kind al wat ouder is, kun je het ook afstemmen op hun interesses.

Twee voorbeelden van educatief speelgoed

Fischertechnik
Met FischerTechnik kun je bouwen en construeren. Kinderen kunnen van alles bouwen, zolang hun fantasie het maar toelaat. Daardoor wordt de creativiteit en (fijne) motoriek gestimuleerd.

SmartGames
Is je kind meer van de bordspellen? Dan zijn SmartGames interessant. Ze kunnen hiermee allerlei problemen oplossen, waardoor ze beter worden in probleemoplossend denken. Het leuke is dat er dit educatieve speelgoed ook voor jou als ouder heel leuk kan zijn, dus schuif gezellig aan!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?