Drop Dead Diva

Deb heeft alles mee; ze is slank, knap en heeft een carrire als model in het verschiet. Het belangrijkste in haar leven is haar uiterlijk. Wanneer ze komt te overlijden na een verkeersongeluk, krijgt ze in de hemel een tweede kans. Ze mag terugkeren op aarde maar dan in het lichaam van een slimme, succesvolle maar plus-size advocate genaamd Jane (gespeeld door Brooke Elliott).

Deb schrikt van deze switch en kan maar moeilijk wennen aan haar nieuwe dikkere lichaam.

Deb, in het lichaam van Jane, maakt in de loop van de serie haar nieuwe lichaam wat meer eigen. Het is bijzonder om te zien welke verandering Debs persoonlijkheid mee maakt maar ook de verandering van Janes lichaam en zelfvertrouwen. Ze besluit de tweede kans aan te pakken en te genieten van haar nieuwe leven.

Debs verloofde Grayson (gespeeld door de leuke Jackson Hurst) blijkt bij Jane op het advocatekantoor te werken. Hij mist haar ontzettend en zit midden in het rouwproces. Jane ziet haar verloofde om haar rouwen maar zij mag niemand laten weten dat zij eigenlijk Deb is. Zo heeft ze ook te maken met haar nieuwe moeder maar ook haar rouwende moeder. Dit is met name voor haar ontzettend lastig en levert ook emotionele maar ook hilarische momenten op.

Gelukkig kan ze haar vriendin Stacy (gespeeld door April Bowlby) wel in vertrouwen nemen en heeft ze ook hulp van een beschermengel Fred.

De serie is vol met leuke karakters, vooral Teri de assistente (gespeeld door Margaret Cho) van Jane is een bijdehande tante en je kan elke aflevering smullen van nieuwe rechtzaken.

Drop Dead Diva is een heerlijke feelgood serie die hier en daar een kritische blik heeft naar oppervlakkig denkgedrag. Wat wij vrouwen hieruit kunnen leren is om ten volle te genieten van je leven, zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je geluk en dat innerbeauty belangrijker is dan good looks.

Brooke Elliot zegt zelf over haar volle lijf: De meerderheid van de vrouwen in Amerika lijkt op mij. Dat is n van de dingen waarom ik van deze serie houd.

Voor de liefhebbers van de serie New Girl of de Nederlandse advocatenserie Danni Lowinksi zal deze serie zeker in de smaak vallen. Maar houd je van humor met hier en daar een traantje dan raad ik je deze zeker aan!

De serie is begonnen in 2009 en inmiddels na 6 seizoenen geindigd in Amerika. Je kan geluk op want vanaf 9 februari is Drop Dead Diva elke dag te zien op RTL8 om 22.30 uur. Goede zet van RTL8 omdat bijna niemand meer een week lang kan wachten tot de volgende aflevering. Kan je niet wachten en kijk je net als ik- graag meerdere afleveringen achterelkaar? Dan is er gelukkig ook Netflix, maar pas op dit werkt verslavingsgevoelig. Er staan vijf seizoenen klaar op Netflix, ik kan niet wachten tot het laatste seizoen er op staat.

IMDb geeft de serie een 7,4 maar van mij krijgt Drop Dead Diva een dikke acht.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?