Dode huidcellen verwijderen, waarom eigenlijk?
22 november 2019 

Dode huidcellen verwijderen, waarom eigenlijk?

Gebruik jij wel eens producten om je dode huidcellen te verwijderen? Waarom zou je dit eigenlijk moeten doen? In dit artikel lees je het antwoord op deze vraag.

Wanneer je de huid helpt bij het verwijderen van dode huidcellen doormiddel van een scrub of exfoliant, maak je de huid als het ware klaar voor iedere volgende stap. Denk hierbij aan een masker, serum of crme. Het verwijderen van dode huidcellen is nodig om die crme beter zijn werk te kunnen laten doen. De opneembaarheid van de huid wordt vergroot en eventuele dofheid wordt verminderd.

Wat is beter: Een scrub of een exfoliant? 

Scrub 

Een scrub werkt op basis van korrels die de dode huidcellen er letterlijk afboenen. Kies je voor een scrub, zorg dan dat de korrels hl fijn zijn en ga voorzichtig te werk zodat je de huid niet beschadigd. Gebruik een scrub ook zeker niet vaker dan twee keer per week. 

Exfoliant

Een exfoliant werkt op basis van zuren. Deze zuren zorgen er ook voor dat die dode huidcellen verwijderd worden, alleen dan net op een iets vriendelijkere manier. Heb je een gevoelige huid? Dan is dit een betere optie!

Gebruik jij wel eens een scrub of exfoliant? 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?