DIY | Wollen Mokken

9

Via Pinterest kwam ik op het idee om mijn servies aan te kleden. Het staat zo warm en knus, dat ik gelijk de beker wil vullen met warme chocolade melk en een dikke toef slagroom. Zo, dus dat deed ik ook. Eerste moest ik ik twee sokken voor mijn mokken maken. Met drie verschillende kleuren aqrylgaren maakte ik een jasje. Deze aqrylgaren komen uit een set van 6 garen waarvan iedere een eigen kleur heeft. De kleuren garen passen goed bij elkaar en dat maakt het erg leuk om de bollen te combineren. Het garenpakket is te vinden bij de Kruidvat. Het pakket was oorspronkelijk bedoelt om een vlaggen lijn te maken , maar ik ben weer lekker eigenwijs en maak er wat anders van.

Benodigdheden:

1

Wol: 3,99 voor een pakket van 6 aqrylgaren, verkrijgbaar bij Kruidvat
Haaknaald
Beker

Stappen:

2Stap 1: Neem drie lossen draden en bind deze samen via een opzet steek. Deze drie draden kun je zien als n draad. Om niet in de war te raken kan je de aqryldraden om hun eigen as laten draaien, zodat het meer op n draad gaat lijken.

3Stap 2: Maak een aantal opzetsteken bijna ter grote van je beker.

4Stap 3: Je kan (bijna) elke steek toepassen, maar omdat ik erg vertrouwd was met de Tunische Steek, paste ik deze ook op dit werk toe. Mocht je deze steek niet onder de knie hebben, dan raad ik je aan om via YouTube een tutorial te bekijken.

5Stap 4: Eenmaal zolang gehaakt dat de stof bijna rondom de beker past, knoop je het uiteinde aan de eerste steek vast. Dit doe je zowel met de boven als de onderkant. Houd een gat over waar het oor van de mok doorheen past.

6Stap 5: Je mok ik nu aangekleed en kan worden gevuld met warme choco. Yummm

Eindresultaat:

7
8
Als je er over nadenk is het niet praktisch om een sok te maken voor je mok. De sok kan makkelijk vies worden, je handen worden niet warm tijdens het drinken van warme choco en voordat je gaat afwassen moet je eerst de sok van de mok afhalen. Al deze redenen maken voor mij niet uit, want het is gewoon LEUK om een sok om je mok te hebben!. Daarnaast verzin ik wel een smoes dat ik voortaan ijs in mijn beker doe en met deze sok mok krijg ik geen kouden handen. Zo, probleem opgelost.

Wat vind jij van deze wollen sok mok?

Liefs, Renate

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?