DIY | Stempel Ketting

Benodigdheden:

  • Stempels (2,50 Hema)
  • Mesje (0,25 bij Action)
  • Naald (0,50 Action)
  • Fimo klei (1,85 fimo-shop.nl of plaatselijke hobbywinkel)
  • Nagellak (1,60 drogist)

Aan de slag:

Stap 1: Snij een plakje fimo klei van het grote blok af. Ik was verbaasd hoe lastig dit nog was. De klei is erg hard. Daarom adviseer ik om iets zachtere Fimo klei te kopen.

Stap 2: Maak de plak klei dunner door de zijkanten met een mesje uit te spreiden. Gebruik de stempels om letters in de klei te drukken.

Stap 3: Snij het overtollig Fimo Klei weg.

Stap 4: Maak met een naald gaatjes in de bovenhoeken van de klei.

Stap 5: Bak de klei in de oven volgens de gebruiksaanwijzing. Ik moest de klei bakken op 110 graden voor 30 minuten lang. De klei is na het bakken hard, maar nog steeds flexibel.

Stap 6: Om de letters wat duidelijker te maken, kleur ik ze in met nagellak. Je kan elke kleur gebruiken die je wilt. Dip nagellak op en vooral in de gul van de letter.

Stap 7: Veeg met een papiertje de bovenste laag nagellak weg.

Stap 8: Je ziet dat de lak achterblijft in de holtes van de letters. Haal restante nagellak weg met een wattenstaafje gedrenkt in nagellak remover.

Stap 9: Maak een ketting vast aan de hanger. Gebruik de gaatjes om hier een ringetje door te halen. Je hebt nu een originele zelf gemaakte ketting.

Eindresultaat:

Ik vind de gepersonaliseerde kettingen heel leuk. Het geeft toch iets origineels. Ik heb mijn tekst genspireerd op het T-shirt van H&M waar M E E O W op stond (en het feit dat ik een crazy cat lady ben). De Nederlandse vertaling van miauw vind ik net iets leuker dan de Engelse vertaling. Zoals je op de foto ziet, liet ik de ketting aan Django zien, maar die vond er niet veel aan. Wat vind jij van deze manier van kettinghangers maken?

Liefs, Renate

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?