DIY: placemats

De eetkamertafel is een tafel waar de meest belangrijke, serieuze en intieme gesprekken plaats vinden in huis. Juist daarom is het zo belangrijk dat deze tafel er sfeervol uit ziet. Maak je zelf gemaakte gerecht nog completer door je borden te plaatsen op de door jou zelf gemaakte placemats. Je kan variren met kleur en vorm. Neem ronde placemats voor ronde borden en langwerpige voor de vierkante borden. Met gekleurde placemats maak je er een vrolijk en gezellig geheel van maar met zwart of wit ga je op sjiek.

Benodigdheden:

Placemats
Decoratieve soepele ketting, zorg ervoor dat de gaten groot genoeg zijn dat je naald er door kan.
Borduurgaren
Naald
Schaar
Draadschaar/tang voor het knippen en bijwerken van de ketting

Hoe ga je te werk:

Haal het borduurdraad door de naald en maak een dubbele knoop aan het einde.

Plaats het uiteinde van de ketting op de rand van de placemat. Haal de naald door de ketting en de rand van de placemat en trek strak.

  • Ga door met stikken van de keting en de placemat tot het einde, maak een dubbele steek en zet vast met een dubbele knoop.
  • Snijd het overige van de ketting weg met de tang. Knip eventueel wat bij als je placemat iets uitsteekt.
Ze zijn klaar voor gebruik. Denk jij dat je ze gaat maken?
Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?