Lize Mast
08/02/2014
1 min
0

DIY Maritieme handoekhaak

08/02/2014
1 min
0

d.iy. handdoekhakend.iy. handdoekhaken van touwDSC_41d.iy. handdoekhaken van touw88Wat je nodig hebt is 12 m henneptouw, lijmpistool en twee schroefhaken.
1.
Knip 6 m touw in drie gelijke stukken. Maak een simpele vlecht (vouw om-en-om elke keer de buitenste touw over de middelste). Mij hielp het heel erg om bovenin een knoop te maken en van daaruit te vlechten.
2. Maak met beide uiteinden een grote knoop. De knoop krijgt het mooiste resultaat als de uiteinden van het touw (waarmee je de knoop maakt) niet gevlochten zijn.
3.
Houd de knoop wat losjes en lijm dit vast, zodat bij het ophangen de knoop zich niet strak trekt. Lijm alle plekken waar het touw elkaar aanraakt. Laat de lijm uitharden voordat je touwen ophangt aan de schroefhaken in de muur.

En voil! Er zijn gewoon handdoekhaken in huis! Haha. 😉
Voel je vrij om met deze d.i.y te experimenteren; kies bijvoorbeeld voor n dik mooi touw of misschien zelfs een hele andere vlecht (visgraatvlecht anyone?). Ik hoop dat je het leuk vond dit te zien en het je wellicht weer inspireert iets met je eigen handoekhaken te doen, of wat zeg ik: berhaupt handdoekhaken aan te schaffen/te maken! 😉 Het is cht heel handig. Hoe heb ik zonder kunnen leven xx. Shifra

Reacties
Categorieën