DIY Kusjes Blouse

Op een avond zat ik televisie te kijken naar het programma ‘ Jongen tegen de Meisjes’ (best een leuk programma, maar dat doet er niet toe). Chantal Janzen is de presentatrice en ze had zo’n leuk blousje aan. Namelijk eentje met allemaal kusjes erop (zie hier). Ik dacht bij mezelf; die moet ik hebben! Dus ik ben eens op internet gaan rond neuzen naar een blouse of shirt met kusjes erop. Ik vond een aantal blousjes via modemusthaves, fernlice en bershka. Helaas werd de een niet meer verkocht, de ander was te goede met bestellen en de laatste niet mijn smaak. Dan zit er nog maar n ding op. Zelf maken! En laat ik daar toevallig al enige ervaring in hebben.

Ik had nog een witte blouse (met hier en daar wat vlekken) in de kast liggen. Deze was perfect om te bewerken. Om gemakkelijk een patroon te creren, maak ik gebruik van de stempel techniek. Je kan een stempel kopen maar ik heb er voor gekozen om er zelf n te maken. Zo hou je het lekker goedkoop. Ik heb eerder laten zien hoe je gemakkelijk zelf je stempel kan maken. Klik hier voor de DIY stempels maken.

Wat heb je nodig:

(Oude) Blouse of Shirt: 0,00
Stempel: 0,50 maak je eigen stempel
Textielverf: 4,28 voor 250 ml, o.a verkrijgbaar bij valeda.nl
Totaal: 4,78

Stappen:

02

Stap 1: Smeer een medium laag verf op een egaal oppervlak (een papiertje bijvoorbeeld).

Stap 2: Druk je stempel in de verf. Zorg dat de gehele stempel goed bedekt is met verf. Pas wel op dat je niet te veel verf gebruikt anders gaat dit in de lijntjes zitten en dan ontstaat er eerder een vlek in plaats van een mooie kus afdruk.

Stap 3: Druk de stempel op de stof. Speel met de dikte van de verf per kus afdruk. Gebruik de ene keer meer verf dan de andere keer. Hierdoor lijkt het als er echt iemand kusjes op de bloes heeft gegeven.

Stap 4: Nadat alle verf goed is gedroogd ga je de afbeelding fixeren zodat de verf niet meer kan uitlopen. Hiervoor volg je aanwijzingen van wat er op de tube textielverf staat. Bij de meeste gevallen fixeer je de afbeelding door de verf warm te maken met bakpapier en een strijkijzer.

Eindresultaat:

Ik ben blij dat ik er voor heb gekozen om er zelf een kusjes blouse te maken in plaats van er n te kopen. Ik vind namelijk mijn blouse er realistischer uitzien door de verschillende dekkingen van de verf. Daarnaast is het natuurlijk veel leuker om te zeggen dat je het zelf heb gemaakt.

Een toepasselijke dikke kus,

Renate

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?