Dit zijn de 5 gezondste fruitsoorten ter wereld
17 juli 2017 

Dit zijn de 5 gezondste fruitsoorten ter wereld

1. Grapefruit

Een grapefruit is n van de gezondste citrusvruchten. Het is een goede bron van vitaminen en mineralen, kan het afvallen ondersteunen, insulineresistentie verminderen, nierstenen helpen voorkomen en het cholesterol verlagen.

2. Ananas

En portie ananas levert 131% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine C en 76% van de ADH mangaan. Daarnaast zitten in ananas mineralen die ontstekingsremmende werken, eigenschap om eiwitten te verteren en kunnen deze mineralen en het risico op kanker verlagen.

3. Avocado

Een avocado is koolhydraatarm en bestaat vooral uit gezonde vetten. Deze vetten worden gelinkt aan minder ontstekingen en is goed voor hart- en bloedvaten. Daarnaast zitten avocado’s bomvol met kalium, vezels en magnesium. Kalium kan zorgen voor een lagere bloeddruk en een verminderd risico op hart- en vaatziekten.

4. Blauwe bessen

Deze kleine besjes zijn echte superfoods! Ze zijn klein, maar krachtig. Ze zijn rijk aan vezels, vitamine C, vitamine K en mangaan. Ook zitten ze bomvol antioxidanten. Deze antioxidanten hebben een positieve invloed op je immuunsysteem, kunnen de kans op hart- en vaatziekten verminderen en hebben een beschermende werking hebben op de hersenen. Uit onderzoek onder ouderen blijkt dat het eten van blauwe bessen het geheugen kan verbeteren

5. Appels

Appels zitten bomvol met vezels, vitamine B, vitamine C, kalium en vitamine K. De antioxidanten in appels zijn goed voor het hart en kunnen het risico op type 2 diabetes, kanker en Alzheimer verlagen. Een ander voordeel van appels is een bijzonder soort vezel (pectine), deze vezel voedt de goede darmbacterin en spijsvertering, ook geeft het een boost aan je stofwisseling.

Andere gezonde fruitsoorten: granaatappel (6), mango (7), aardbeien (8), cranberries (9) en citroenen (10).

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?