Dit kun goed eten en drinken voor het sporten
06 december 2017 

Dit kun goed eten en drinken voor het sporten

Banaan
Met stip op 1; een banaan. Een banaan bevat veel koolhydraten en de nodige fruitsuikers om je fit te voelen tijdens je workout. Je kan een banaan ook in combinatie met yoghurt als smoothie drinken, voordat je gaat sporten.

Water
Drink voor het sporten een halve liter water. Water zorgt ervoor dat je voldoende vocht binnen hebt en niet te snel uitdroogt tijdens het sporten, waardoor je het flauwe gevoel krijgt.

Pindakaas of Httenkse
Je kunt ook goed een rijstwafel, cracker of volkoren boterham met pindakaas of Httenkase eten. In pindakaas zitten alle stoffen die je nodig hebt om er even tegenaan te kunnen en Httenkse bevatten stoffen die je spieren helpen herstellen.

Koffie
Waarschijnlijk weet je wel dat cafene je energie geeft. Drink dus gerust een kopje koffie voor het sporten. Het zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen beter is en je spieren niet snel vermoeid raken. Drink je nooit koffie? Bouw het dan voorzichtig op, want cafene kan wel voor duizelingen zorgen.

Sportdrank
Sportdranken bevatten vooral veel suikers. Niet echt handig als je wilt afvallen, maar een sportdrank kan wel goed tot zijn recht komen als je een duursport beoefend. Dan heeft je lichaam wel wat suikers nodig.

Natuurlijk heeft iedereen weer zijn eigen voorkeur en eet- en drinkpatronen. Dus test gewoon veel en kijk wat voor jou werkt. Wat eet of drink jij het liefst voor het sporten?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?