De vijf levenslessen vanuit het sterfbed
03 december 2018 

De vijf levenslessen vanuit het sterfbed

Er is een top 5 van levenslessen ontstaan met de zaken waar de mensen het meest spijt van hadden.

Levensles 1: Trouw aan mezelf

Had ik maar de moed gehad om het leven te lijden waarin ik trouw was aan mezelf, in plaats van te voldoen aan de verwachtingen van anderen.

Dit was de meest voorkomende spijtbetuiging. Het is zo belangrijk om in ieder geval enkele van je dromen waar te maken zolang je gezond bent. Gezondheid brengt enorm veel vrijheid met zich mee, wat maar weinig mensen realiseren totdat ze het niet meer hebben.

Levensles 2: Minder hard werken

Had ik maar minder hard gewerkt.

Deze mensen mensen hebben een groot deel van het opgroeien van hun kinderen gemist en te weinig tijd doorgebracht met hun partner. Bronnie’s tip: door vereenvoudiging van je levensstijl en het maken van bewuste keuzes is het mogelijk om van minder inkomen rond te komen. Je krijgt zo meer ruimte in je leven.

Levensles 3: Gevoelens uiten

Had ik maar de moed gehad om mijn gevoelens te uiten.

Veel mensen onderdrukken hun gevoelens om vrede te houden met anderen. Als gevolg hiervan, leiden ze een middelmatig bestaan en zijn ze niet de persoon geworden tot wie zij werkelijk in staat waren om te worden. Spreek eerlijk naar anderen, hoe moeilijk dat soms ook is. Uiteindelijk brengt het je relatie met iemand naar een nieuw en gezonder niveau. Gezonde relaties blijven en ongezonde relaties zullen verdwijnen, uiteindelijk word je hier gelukkiger van.

Levensles 4: Vrienden

Had ik maar niet mijn vrienden uit het oog verloren.

Het is gebruikelijk dat je met een drukke levensstijl vrienden uit het oog verliest. Maar als je wordt geconfronteerd wordt met de dood, vallen de fysieke details van het leven weg. Het is niet geld of status wat de ware betekenis geeft. Alles wat overblijft in de laatste periode van je leven zijn de liefde en de relaties.

Levensles 5: Meer geluk

Had ik mezelf maar wat meer geluk gegund.

Velen wisten niet tot het einde van hun leven dat geluk een keuze is. Ze leefden in vaste en oude patronen. Angst voor verandering zorgde er voor dat ze zichzelf, en anderen, bedriegen terwijl ze diep in hun hart wisten dat ze niet heel gelukkig waren. Besef hoe mooi en fijn het is om je lekker te laten gaan en heel veel te lachen. Gun jezelf dat lang voordat je sterft!

Eigenlijk kun je uit deze vijf levenslessen één grote levensles halen. En dat is: Mens durf te leven!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?