De trend van nu: Tiny House

Soorten en maten

Een tiny house kan je vinden in honderden verschillende soorten en maten. Het idee is ontstaan in Amerika, met voornamelijk een caravan/autotrailer onderstel als fundering. Hierdoor kun je je huisje overal mee naartoe nemen en kun je gaan en staan waar je maar wilt.

Goedkoop

Natuurlijk is op de eerste plaats een tiny house gewoon ontzettend goedkoop vergeleken met andere huizen in Nederland. Je kunt al voor 50.000 een tiny house kopen en geheel zelf ontwerpen. Dat is dan ook het volgende voordeel want je kunt je huis bouwen zoals jij dat wilt. Dit zul je niet zo snel doen bij een huis van steen aangezien de kosten dan erg hoog op zullen lopen, terwijl het bij een tiny house goed betaalbaar blijft.

Huren

Daarnaast is er een tekort aan huizen in Nederland, waar de Tiny houses goed van pas komen. De huisjes kunnen geplaats worden waar dat nodig is en kunnen ook weer weg gehaald worden wanneer het tekort op een bepaalde plek opgelost is. Hier is zijn veel gemeentes in Nederland ook achter gekomen waardoor je al op meerdere plekken een tiny house kan huren voor bepaalde tijd.

Flexibiliteit

Het laatste voordeel is de flexibiliteit. Ik wed dat het huis waar je nu in woont niet zo makkelijk verplaatst kan worden. Een tiny house kan je achter je auto meenemen om vervolgens weer een nieuwe woonplaats te zoeken. Een andere optie is om te blijven reizen en je tiny house over de hele wereld mee te nemen. Dan moet je er wel voor zorgen dat je eigen voorzieningen hebt zoals water en gas.

Een tiny house valt goed in de smaak bij starters en studenten, maar ook meerdere gezinnen in Nederland hebben hun stenen huis al vervangen door een huisje op wielen.

Zou een Tiny House iets voor jou kunnen zijn?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?